Kutyával Intercityn? Ez most nem lehetséges

Kutyaszorító helyzetbe kerülhetnek a gazdik júliustól, ha kedvenceikkel együtt vonatoznának: a helyjegyes expresszekről kitiltotta a MÁV az ebeket.

Ország-világMunkatársunktól2015. 07. 18. szombat2015. 07. 18.

Kép: Rear view of a man and his dog walking along a platform at a railway station in England., Image: 106528675, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy, Fotó: Profimedia

Rear view of a man and his dog walking along a platform at a railway station in England.
Rear view of a man and his dog walking along a platform at a railway station in England., Image: 106528675, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Fotó: Profimedia

A sebesvonat szóba jöhet, de azzal például a Balatont elérni a fővárostól hosszabb idő. A gazdi utasok bosszankodnak, noha a MÁV éppen az utasok érdekére hivatkozva tiltotta el a helyjegyes járatokról az ebeket. Mert ha valaki fél tőlük vagy allergiás a kutyaszőrre, nem ülhet máshová, hiszen helyjegye köti.

A MÁV már dolgozik a megoldáson. E szerint a helyjegy vételekor jelezni kell majd, hogy kutya lesz a vonaton, s akit ez zavar, kaphat máshová helyjegyet. Mellesleg kedvencünkkel nyaralni amúgy sem könnyű, hiszen az országban nagyon kevés az olyan strand, ahol az állatok is fürödhetnek, de ha keresünk, azért találunk párat, például a Velencei-tónál.

Ezek is érdekelhetnek