Máris világsiker! Feketerigó folytatja

Megjelent az utóbbi évek legnagyobb irodalmi szenzációja, Harper Lee második regénye, a Go Set a Watchman (Menj, állíts őrszemet!). Már előjegyzésben minden sikerlistát felülmúlt a Magyarországon is jól ismert és évtizedek óta közkedvelt, 1960-ban született Ne bántsátok a feketerigót! című regény folytatása.

Ország-világMunkatársunktól2015. 07. 30. csütörtök2015. 07. 30.
Máris világsiker! Feketerigó folytatja

A Pulitzer-díjas szerzőnőnek mindeddig csak egyetlen művét ismerhette meg a világ, igaz, ezzel beírta magát a világirodalomba: a Ne bántsátok a feketerigót! szinte a világ valamennyi nyelvén olvasható, s a belőle készült film – Gregory Peck főszereplésével – tovább növelte a történet több mint ötven éve töretlen népszerűségét. A rajongók joggal reménykedtek, hogy Harper Lee majd csak előrukkol egy újabb kézirattal. Ám az első könyve körüli felhajtás annyira zavarta a ma 89 éves írónőt, hogy azóta egyetlen regényt sem publikált, visszavonultan él, interjút is alig adott.

Ám tavaly Harper Lee nővérének (egyben ügyvédjének) halálát követően, annak széfjében a húga által írt, ismeretlen kéziratra bukkantak.

A szöveget figyelmesen áttanulmányozva kiderült, hogy a Ne bántsátok a feketerigót! folytatásáról van szó, tehát a szerző először a később történteket vetette papírra, a „feketerigós" előzménynél korábban. A világszenzációnak számító művet magyar nyelven november 11-én vehetik kézbe az olvasók – miként az alapmű újrafordított változatát is – a Geopen Könyvkiadó gondozásában.

Ezek is érdekelhetnek