Valahová Európába - Afgán gyerek magyar macival sírdogál

Menekültek, segítőik és a környéken ólálkodók Budapesten, a Nyugatinál és a Keletinél. Tetovált, marcona külsejű fiatalember hozza zavarba a gyűlölködőket - derül ki a riportból, amelyet kiváló író, Péterfy Gergely készített. "Kérdem az egyik segítőt, mi van a nácikkal, azt mondja, néha feltűnnek, de ha meglátják a tetovált srácot, visszavesznek. A srác röhög, mutatja a tetkóit. Bőrmellény, ezüstlánc – meggyőző. Azt mondja, ez még arra is jó, hogy első pillantásra a náci azt hiszi, nem kell jönnie, mert már van itt egy. Aki csak egy kód szerint olvas, annak egyszerű a világ."

Ország-világSZF-ajánló2015. 07. 31. péntek2015. 07. 31.
Valahová Európába -  Afgán gyerek magyar macival sírdogál

"Ezek a mieink" címmel Péterfy Gergely riportja lapunk július 31-én megjelent friss számának 14-15. oldalán.

 

Néhány további ajánlatunk a július 31-én megjelent Szabad Földből:

Isten orgonái között
Napjait többnyire csöndességben éli, elfoglalja magát ember és Isten dolgaival. Hiszi, hogy nincsen semmi baj a körülöttünk lévő világgal, hiszen az embernek dolga van.
Különleges portré friss lapszámunkban a Szent György-hegyi remetéről.


Most Orbánnak kell döntenie!
Ritka alkalom! Interjút adott munkatársunknak, O. Horvátth Györgynek Szabó István egykori nádudvari téeszelnök.
– Nem szeretnék sokat beszélni a múltról, főként nem nosztalgiázni, de ha az érdekel, hogy most mit kellene csinálni, akkor jöhetsz! – szögezte le első telefonbeszélgetésünkkor Szabó István, a nádudvari téeszelnök, a hajdani állampárt legszűkebb vezetőségének tagja, képviselő, azon féltucatnyi ember egyike, akik sorsfordító ügyekben döntöttek a rendszerváltást megelőző négy évtizedben. Mentem, s hallgattam: ha a falu nincs rendben, a hatalom sincs. Központosított rendszerben élünk ma is, ahogy régen – akkor Kádár döntött, most Orbánnak kell!
A legendás agrárszakember elmondja: Egyik kormány sem fogta fel, hogyha nincs rendben a falu, akkor a hatalom sincs. A politikának az utóbbi évtizedekben nem volt fontos a paraszt.
Az interjú a friss Szabad Földben olvasható.


Jelek a falakon
Akik rajzaikkal színeket és gondolatokat visznek a foghíjtelkek sivár tűzfalaira, ők az egyik legújabb megnyilvánulási formáját képviselik a művészetnek.
Összeállításunk a július 31-én megjelent Szabad Földben.
Szabad Föld Előfizetői Proram - Nyerjen 30 000 forint
értékű utalványt! 
Következő SPAR/INTERSPAR 20%-os kuponok megjelenése 2015.
augusztus 7. Vágja ki és vásároljon! A legtöbbet spóroló előfizetőnk
30 000 forint értékű SPAR/INTERSPAR vásárlási utalványt nyer.


Pénzt hozhat az újság! - jönnek az újabb kuponok!
Folytatódik, és egészen 2015. november 15-ig tart a Szabad Föld Előfizetői Programja. Az előfizetésüket fenntartó, illetve új előfizető olvasóink nagy értékű kuponokat találnak a számukra kézbesített lapban.
Friss számunkban 1000 forintos kedvezménykupont juttatunk el előfizetőinkhez. A következő 20%-os kedvezménykuponokat augusztus elején találják meg előfizetőink. Novemberig havonta folytatjuk! Érdemes most is előfizetni, a program az év végéig tart!
Előző lapszámainkban és honlapunkon (Szabad Föld és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. közös akciója a Szabad Föld előfizetőinek) részleteket talál a programról.

Ezek is érdekelhetnek