Milyen korlátozás lépett életbe? Nézzen utána a térképen!

A balesetek elkerülése végett szeptember 10-től egy hónapon át, vagyis október 10-ig erdőlátogatási korlátozást rendeltek el a Vértesben és a Gerecsében.

Ország-világhj2015. 09. 11. péntek2015. 09. 11.

Kép: A Gyadai tanösvény a Naszály északi lábánál, a Lósi-patak mentén fekvö erdök és rétek természeti és kultúrtörténeti értékeit és érdekességeit mutatja be. Szendehely, Katalinpuszta kirándulás túra egészség gyerekek fiatalok iskolások 2011.04.15. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Milyen korlátozás lépett életbe? Nézzen utána a térképen!
A Gyadai tanösvény a Naszály északi lábánál, a Lósi-patak mentén fekvö erdök és rétek természeti és kultúrtörténeti értékeit és érdekességeit mutatja be. Szendehely, Katalinpuszta kirándulás túra egészség gyerekek fiatalok iskolások 2011.04.15. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

Nem az erdőből való teljes kitiltást jelenti mindez: a vadászterületeken azonban előfordulhatnak balesetek, illetve ebben az időszakban megszaporodik a vadak gépjárművel való ütközése is, ezt szeretnék elkerülni.

Ezért az egy hónapos időszakban délután 4-től másnap reggel 9-ig tilos az erdő látogatása. Nem minden területet érint a szabályozás: a parkerdőkben, arborétumokban és az Országos Kék Túra útvonalán továbbra is szabad közlekedni. A kerülendő utakon és a fő közlekedési útvonalak bevezető szakaszain tájékoztató táblák figyelmeztetnek.

A www.verteserdo.hu weboldalon turistatérképen jelölik a korlátozásban érintett szakaszokat.

Ezek is érdekelhetnek