Póráz és szájkosár

Október 3-tól ebzárlatot rendeltek el a hatóságok Pest megye számos területén, mert most folyik a rókák veszettség elleni immunizálása. Ha a hatóságok veszélyesnek tűnő kutyát látnak, akár meg is ölhetik.

Ország-világMunkatársainktól2015. 09. 26. szombat2015. 09. 26.
Póráz és szájkosár

A kutyák kitiltására azért van szükség, mert a rókák immunizálása, azaz veszettség ellen védetté tétele folyik ezeken a területeken – írja a Kutyabarathelyek.hu. A kutyákat csak szájkosárral és pórázon vezetve lehet sétáltatni, és az adott település területéről csak érvényes veszettség elleni oltással rendelkező ebet és macskát lehet kivinni, de a hatósági állatorvosnak ezt engedélyeznie kell. Nem esnek korlátozás alá az érvényes veszettség elleni oltással rendelkező vadászkutyák, a fegyveres erők és testületek négylábúi, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás, illetve a látássérült embereket segítő kutyák, amikor a feladatukat végzik. Az ebzárlat ideje alatt befogott kutyákat hatósági megfigyelés alá vonják.

A kijelölt területeken vörös felhívó plakátokat helyeztek ki, mert a rókákat élelembe csempészett oltóanyaggal immunizálják, amit nem tanácsos elenni előlük. Általánosságban arra lehet számítani, hogy október végéig él majd a zárlat.

Ezek is érdekelhetnek