Ki kell tenni a Traffic control táblát - de lesz-e idő lelassítani?

Mindent látó kamerák - Már régóta szólnak a hírek róla, de csak apránként adagolja a rendőrség, hogy melyik megyében hol lesznek a szuper traffipaxok. A Véda projekt részeként hamarosan befejezik 365 fix kamera telepítését, igaz, március 26-tól már működik 160 változtatható helyű kamera.

Ország-világB. H.2015. 11. 15. vasárnap2015. 11. 15.

Kép: Debrecen, 2015. október 21. Már a helyén áll az oszlopra szerelt fix traffipax Debrecen és Józsa között, a 35-ös főúton. A „mindent látó" készülék az üzembe helyezése után a sebesség mérésén kívül képes lesz a rendszámtábla azonosítására, a biztonsági öv használatának és a záróvonal átlépésének észlelésére, valamint forgalomszámlálásra is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget., Fotó: Oláh Tibor

Ki kell tenni a Traffic control táblát - de lesz-e idő lelassítani?
Debrecen, 2015. október 21. Már a helyén áll az oszlopra szerelt fix traffipax Debrecen és Józsa között, a 35-ös főúton. A „mindent látó" készülék az üzembe helyezése után a sebesség mérésén kívül képes lesz a rendszámtábla azonosítására, a biztonsági öv használatának és a záróvonal átlépésének észlelésére, valamint forgalomszámlálásra is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Fotó: Oláh Tibor

Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád, Csongrád, Tolna, Vas és Zala telepítési helyszíneit mutatta be a rendőrség. Ezekben a megyékben autópályákon nem lesznek kamerák, de a főutakon működők egyszerre több sávot is figyelni tudnak. A kamerák majdnem mindent látnak, és bizonyító erővel rögzítenek is. A rendszámfelismerő azokat is lebuktatja, akiknek lejárt a műszakijuk, vagy éppen nem fizették be a kötelező felelősségbiztosítást.

Az új traffipaxok – hivatalos nevükön Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok – elé kötelezően ki kell tenni a Traffic controll feliratú KRESZ-táblát. Mivel ez nem veszélyt jelez, nincs rá előírás, hogy a mérőeszköztől mekkora távolságra kell azokat elhelyezni. Szakértők szerint valószínűleg olyan közel lesznek, hogy a sebességet durván túllépő autósoknak ne legyen idejük lassítani. A Véda rendszer fix kamerái üzemszerűen még nem működnek, a rendszer indításának időpontját még nem hozták nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetnek