A legfiatalabb és a legidősebb munkavállalók azzal is elégedettebbek, amiért a többiek morgolódnak

Jó a főnök, de kevés a pénz - Életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, így nem mindegy, hogy viszonyulunk kollégáinkhoz, főnökünkhöz, hogyan érezzük magunkat munkahelyi környezetünkben.

Ország-világB. H.2015. 12. 08. kedd2015. 12. 08.
A legfiatalabb és a legidősebb munkavállalók azzal is elégedettebbek, amiért a többiek morgolódnak

A Nielsen közvélemény-kutató cég felméréséből kiderült: a magyar dolgozók 33 százaléka elégedett a munkahelyével. A munkakörülményekről 54, kollégáikról és a munkahelyi közösségről 55 százalék mondott pozitív véleményt. A magyar válaszadók a nemzetközi átlagnál kedvezőbben ítélik meg vezetőjük, főnökük elvárásait – derül ki a kutatásból, amelyben 31 európai országot vizsgáltak. 

A munkánkért kapott fizetés megítélése már korántsem ilyen pozitív, leginkább a 20 éves és fiatalabb, valamint a 65 éves és idősebb munkavállalók elégedettek. Európában átlagosan szintén a legfiatalabb és a legidősebb korosztály nyilatkozott a legpozitívabban a munkakörülményekről. Ugyanez a helyzet a munka és a magánélet egyensúlyánál. Ezt kisebb-nagyobb mértékben kedvezőnek tartja az európai átlag 54 százaléka. Természetesen itt is a fiatalok és az idősek elégedetlenkednek a legkevésbé.

Ezek is érdekelhetnek