Zenés-boros fényszüret - Téli ünnep Tállyán

Ez a hétvége esik legközelebb a téli napfordulóhoz, a csillagászati tél kezdetéhez, az utolsó gyertyát is meggyújtjuk az adventi koszorún, a szüret pedig a hosszan várt termés összegyűjtését jelenti. Ebből alakult ki a december 17–19. közötti tállyai ünnep neve – tudtuk meg Haraszti Ágnestől, a rendező Tállyáért Egyesület képviselőjétől.

Ország-világKoppány György2015. 12. 18. péntek2015. 12. 18.
Zenés-boros fényszüret - Téli ünnep Tállyán

A jótékonysági hétvégét és borlovagavatást első alkalommal rendezik meg ebben a formában, de szeretnének hagyományt teremteni. Az események fontos és ünnepélyes részeként a 2014-ben alakult Taille Borlovagrend két új tagot választ soraiba.

A Sparhelt terasz forralt bort, sült gesztenyét, sült kolbászt és burgonyalepényt kínál. Az Egyujjas Kesztyű Klubban kézműves kuckó, karácsonyi dísz- és mézeskalács-készítés várja a gyerekeket. Lesz irodalmi est, bormeditáció gitár mellett, ünnepi bor- és ételpárosítások zenei kísérettel. Befejezésül sor kerül a Hegyalja kincsei borárverésre, amelyre nagy múltú tokaj-hegyaljai pincészetek ajánlottak fel muzeális értékű borokat is.

Ezek is érdekelhetnek