Csak játék - Schell Judit családról, színházról, közéletről mesél

"Újra kiszolgáljuk az emberek kukucskálási vágyát" - Schell Judit a sikeres tévésorozatról és sok másról. Interjúnk a friss Szabad Föld 11. oldalán

Ország-világSZF-ajánló2016. 01. 29. péntek2016. 01. 29.
Csak játék - Schell Judit családról, színházról, közéletről mesél

Válófélben lévő, féltékeny, kiöregedő dívát alakít a Duna Televízió vasárnap esténként futó sorozatában Schell Judit, akire a magánéletben cseppet sem illik ez a szerep. Harmóniája megőrzése érdekében struccpolitikát folytat, nem olvas híreket. Nem szereti a politizáló, szájbarágós színházat, szerinte hagyni kell a nézőt gondolkodni, hadd szálljon be ő is a játékba. Élete legnehezebb, egyszersmind legszebb szerepének az anyaságot tartja.
A részleteket a friss lapszámunkban megjelent interjúban találja, amelyet Szijjártó Gabriella készített. 
(Címlapfotónkat Németh András Péter készítette.)


További kiemelt ajánlataink a január 29-én megjelent Szabad Földből:



Száz sebből vérző közlekedés
Évek óta véget nem nem érő szappanoperának is tekinthetnénk a főváros és a kormányzat közötti „húzd meg, ereszd meg” játékot, ha amúgy nem a véresen komoly elővárosi közlekedésről volna szó.
Tarlós István néhány évvel ezelőtt a főváros határán átguruló buszjáratok leállítását lebegtette meg, tavaly decemberben a HÉV leállásával riogatott. Vajon mi játszódhat a színfalak mögött? Komolyan beszél-e a főpolgármester, vagy bejelentései annak a játszmának a része, amelynek során szeretne minél több pénzt a városának?
Hardi Péter összeállítása a friss Szabad Földben


Kimászok a veremből
Lassan öt éve minden éjjel veremben alszik a miskolci Bökös József, aki ennek ellenére elégedett a sorsával. Egy haragosa gyújtotta fel a házát, amit ő kőről kőre újraépít…
Keresztény Gabriella riportja a friss Szabad Földben jelent meg.


Olvadékony szezon
Azért van fejlődés: jégpályák éjszakáját tartani senkinek sokáig eszébe nem jutott. Pedig idővel fedett pályák is lettek; nem sok, s nem bántóan nagyok, de melegedőkkel, öltözőkkel, korcsolyakölcsönzőkkel, -élezőkkel, miegyebekkel. Minden nagyon szép, nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve, mondjuk, csak a jég lett kevesebb.
A Szabad Föld friss számában munkatársunk, Guba Zoltán készített "jeges" összeállítást.
Visszaemlékszik a gyerekek és házmesterek által hajdan könynedén "gyártott" jégpályákra: "De ne legyünk igaztalanok: akkor a tél még tél volt, a felmelegedés másutt vendégeskedett, mi vizet kiöntöttek, s lefagyott, február végéig megmaradt."
Idén január végén jött az örömhír, hogy befagynak tavaink.
Guba Zoltán riportja a Velencei-tónál, a befagyott agárdi strandon készült - friss lapszámunkban olvashatják.



TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL:



Amikor ők is felnőnek
Családi kör


Nekem kongattak
Guba Zoltán írása


Kis virág, nagy lépés
Tudományos mozaik


Madárváró ínyencségek
Mit tegyünk az etetőbe?


Élet a pokolból
Ujlaki Ágnes tévékritikája az On the Spot különkiadásáról

Ezek is érdekelhetnek