Pitabukta

Az ellenőrök egy hentesbolthálózat négy üzletében razziáztak, nem eredménytelenül. Egy tonna ismeretlen eredetű húst foglaltak le. Mondhatnánk azt is, hogy „feketehúst” találtak.

Ország-világ(hgy)2016. 01. 30. szombat2016. 01. 30.
Pitabukta

Az ellenőrzés során képtelenek voltak igazolni a hús származását, ráadásul a termékek egy részénél már lejárt a minőségi megőrzési idő is, azaz romlottnak is mondhatjuk e hústermékeket. S ha még ez sem elég, egyes boltokban helyben lefagyasztott húsra is leltek, ami szintén tiltott tevékenység eredménye. Az akció során 70 tételnyi húst, húsféleséget, de zsírokat, halat, fűszereket is kellett zárolni, majd megsemmisíteni.

A bolthálózat üzemeltetője milliós büntetésre számíthat. Ahogy az a sütőüzem-tulajdonos is, amely a fővárosban működtetett egy pitakészítő egységet. Itt több mint egy tonna készterméket vontak ki a forgalomból, ugyanis az üzemben szinte mindent vastagon borított a penész, nem takarítottak, döglött egereket találtak, és egérpiszkot mindenütt.

Ilyen körülmények között működött az üzem, mely számos budapesti büfének, étteremnek szállított. Igaz, pontosan nem tudni, hogy mennyinek, mert nyilvántartást sem vezettek erről, ahogy másról sem. Hab a tortán, hogy a cég kilenc emberből négyet feketén, illetve félig legálisan foglalkoztatott.

Ezek is érdekelhetnek