Kivégzés tévedésből - A maffiafőnök végzete - Megszorítások a terrorállamban - Hírmorzsák

Hírmorzsák a Szabad Föld 2016. 6. számának Külvilág rovatában. Elcsúszott a kenőn - Maszkabál rendőrökkel - Kivégzés tévedésből - A maffiafőnök végzete - Megszorítások a terrorállamban

Ország-világM. M.2016. 02. 05. péntek2016. 02. 05.
Kivégzés tévedésből - A maffiafőnök végzete - Megszorítások a terrorállamban - Hírmorzsák

ELCSÚSZOTT A KENŐN
Lemondott a litván egészségügyi miniszter, mert 6 évvel korábban hálapénzt adott az orvosnak. Rimantė Šalaševičiūtė szociáldemokrata egészségügyi miniszter egy rádióinterjúban megemlítette, hogy hat évvel korábban pénzt adott egy sebésznek, aki egy közeli rokonát operálta meg. Dalia Grybauskaité államfő és több párttárs is lemondásra szólították fel a minisztert, aki nem várta meg a hivatalos eljárást, és maga nyújtotta be lemondását, s az ügyészség korrupció gyanúja miatt már meghallgatta.


MASZKABÁL RENDŐRÖKKEL
Kölnben a február 4-től 10-ig tartó karneváli szezon legnagyobb rendezvényeire több mint 2000 rendőrt vezényelnek az utcákra, a mentők, tűzoltók és segélyszervezetek pedig további csaknem 900 emberrel dolgoznak majd, hogy megelőzzék a szilveszteri szexuális zaklatásokhoz hasonló eseményeket. A jelmezes felvonulásokra egymillió látogatót várnak.


27
kínai tisztségviselőt büntettek meg
egy Kínában 1996-ban szexuális erőszak és gyilkosság miatt tévedésből halálra ítélt, majd kivégzett 18 éves férfi ügyében. Az ügyet 2014-ben újratárgyalták. Időközben kiderült, egy sorozatgyilkos a tettes, akit 2005-ben sikerült elfogni. A szülők később 30 ezer jüan (1,3 millió forint) kártérítést kaptak.


CSALÁDI LESZÁMOLÁS
Torontóban saját veje ölte meg a calabriai maffia egyik helyi vezetőjeként számon tartott, 87 éves Rocco Zitót. Zito az ötvenes évek közepén vándorolt ki Kanadába, és kapcsolatot tartott fenn a calabriai maffia olaszországi, New York-i, montreali ágaival, és egyebek között heroint csempészett Kanadába és az Egyesült Államokba. Zito nagy hal volt, szoros kapcsolatok fűzték a calabriai maffiához.


BÉRFESZÜLTSÉG
Harmadával csökkentette harcosai javadalmazását az Iszlám Állam, miután jelentősen csökkentek a Törökországba irányuló illegális olajkereskedelemből származó bevételek. Orosz katonai illetékesek bejelentették, hogy a légicsapások miatt az iszlamisták illegális olajkereskedelemből származó bevételei napi 3 millió dollárról a felére, azaz 1,5 millió dollárra csökkentek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek