Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Sokak által kedvelt étel a csirke-, a borjúvagy a sertésmáj. Amellett, hogy jó ízű, sok egyéb pozitívummal is rendelkezik, például remek A-vitamin-forrás. Az A-vitamin zsírban oldódik, és nélkülözhetetlen többek között a látás épségének fenntartásához.
A legtöbb A-vitamint meglepő módon a jegesmedve mája tartalmazza – mégsem érdemes fogyasztani belőle, ha egészségesek szeretnénk maradni.
Egy felnőtt szervezete maximum napi 3 milligrammnyi (ezred grammnyi) A-vitamint visel el, e felett mérgezéses tünetek lépnek fel. A jegesmedve mája grammonként 7,2–10,5 milligramm retinolt (az A-vitamin egyik formája) tartalmaz, ami főként az elfogyasztott fókákból származik (ők pedig a tengeri algából szerzik be az extrém mennyiségű vitamint). Nagyon súlyos A-vitamin-túladagolás esetén komoly májkárosodás léphet fel, melyet kóma, majd halál követhet. Úgyhogy bármennyire is szeretjük a májat, a jegesmedve májáról inkább mondjunk le.
Talán nem is esik nehezünkre!
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu