Menekültek iránti irgalomra, a szöges kerítés elfogadására, a kötelező kvóta elutasítására int a pásztor

Olyan szépen élhetnénk, ha kilépnénk az országot megosztó szakadékállapotból, ha nem vicsorognánk egymásra. A keresztény identitás lakmuszpapírja az is, miként állunk a peremen élők, a menekültek vagy a cigányság ügyéhez. 2016-ban, az Irgalmasság Szentévében Beer Miklós váci püspök arra biztat: éljük meg valódi kegyelmi időszakként a népvándorlást, amely hozzásegíthet bennünket hitünk megújításához, bepótolhatjuk mindazt, amit a megértés, a befogadás és a szeretetre épülő szolgálat terén keresztényként elmulasztottunk.

Ország-világSZF-ajánló2016. 02. 05. péntek2016. 02. 05.
Menekültek iránti irgalomra, a szöges kerítés elfogadására, a kötelező kvóta elutasítására int a pásztor

Irgalomra int a pásztor - Dr. Beer Miklós püspök beszél elesettekről, menekültekről, önmagunkról.
Szijjártó Gabriella interjúja a friss Szabad Föld 11. oldalán
(Címlapfotónkat Kállai Márton készítette: A püspök sok utazással is járó szolgálata közben mindenképpen szakít időt a püspöki palota kertjében tartott birkáira és szamarára, Misura.

Idézetek a beszélgetésből:
"Keresztény identitásunk lakmuszpapírja, hogyan állunk akár a cigány-, akár a menekültkérdéshez. Mindkettő szekértáborokra osztja az országot, és ugyanaz a csapdahelyzet is: ezernyi okot tudunk felsorakoztatni, miért ne legyen közünk hozzájuk. Az előbbiek lusták, piszkosak, tolvajok, az utóbbiak terroristák, erőszakosak."
...
"Ezt a vándorlást időben szabályoznunk kell, s ebben a pillanatban senkinek nincs jobb ötlete a kerítésnél. Egyetértek a miniszterelnökkel abban, hogy akinek nincs rejtegetnivalója és szeretne bejönni hozzánk, az az ajtón át tegye, és ne az ablakon át másszon be."
...
"...nem éppen keresztényi érvelés Angela Merkelé, miszerint hadd jöjjenek a migránsok, szükség van rájuk a német munkaerőpiacon. Ahogyan nem lehet a tolerancia és az uniós közös teherviselés nevében kötelező befogadási kvótákat kiróni az egyes országokra..."
A teljes interjú a friss Szabad Föld 11. oldalán olvasható, "Megmérettetik a hitünk" címmel.



További kiemelt ajánlataink a február 5-én megjelent Szabad Földből: 


A hét témája: Korrupcióban jól teljesítünk
Megint lejjebb csúszott hazánk a Transparency International korrupciós világranglistáján – így már régiós és uniós szinten is az egyik legkorruptabb országként jegyeznek minket. Kutatók szerint idehaza a megvesztegetés központosított formája épült ki és vált rendszerszerűvé, ami nem más, mint az egykor volt urambátyám világ korszerűsített változata.
Munkatársaink, Markos Mária és Szijjártó Gabriella összeállítása adatokkal, véleményekkel, háttérinformációkrkal a friss Szabad Föld 6. és 7. oldalán


Porondon az Ezüstbohóc
Mint tudjuk, a népnek igazából két dolog kell: kenyér és cirkusz. Jó, ha éppen nincs kenyér, a cirkusz is megteszi… Bár szó, ami szó, időszámításunk kezdetén nem lehetett nagyon vicces, ha mondjuk egy oroszlános számban mint állateledel léptél fel, de alább majd kiderül: a kenyérrel és a cirkusszal akad ma is baj, bőséggel.
Munkatársunk, Szücs Gábor a világhírű Richter-cirkusz fejével, Richter Józseffel beszélgetett a magyar cirkuszvilág legutóbbi fejleményeiről. "Róla tudni illik, hogy az egyik legrégebbi artistacsalád leszármazottja, ezért is próbálná őrizni a manézs hagyományait, de ebben, úgy érzi, akadályozzák. Ezt már csak abból is gondolhatja, hogy december elsejével felállították a Fővárosi Nagycirkusz igazgatói székéből."
Ugyancsak a fris Szabad Földben érdekességeket olvashat Houdiniról, a nagy szabadulóművészről. A fővárosi Országos Széchényi Könyvtárban február 27-ig nyitva tartó tárlattal tisztelegnek a 90 éve meghalt magyar származású szabadulóművész, illuzionista, bűvész munkássága előtt.


Mi kell a nőnek?
Anya, hitves, karriert építő amazon? – örök kérdés. Parázs vita kerekedett abból, vajon „állampolgári” kötelessége-e szülni egy nőnek, avagy szíve joga, hogy döntsön.   
Palágyi Edit összeállítása a friss Szabad Földben.



TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL: 


Áldoznak, míg bírják
Mibe kerül a különóra? 


Szúnyogriadó
Féljünk-e a Zikától?  


Vandalizmus-e a gyújtogatás?
Jogi esetek 



Velünk élő vadállatok
Házunk tája 



Lecserélve
Ujlaki Ágnes tévékritikája

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek