Van egy történetünk: Pókerarccal ült a halott

Hátborzongató videoklip járta be az internetet. A saját temetésén pókerezett a Puerto Ricó-i Henry Rosario Martínez. Ez úgy lehetséges, hogy a rokonai a holttestét a kártyaasztalhoz ültették. Henry két végén égette a gyertyát, végül 31 évesen, szívrohamban halt meg.

Ország-világUjlaki Ágnes2016. 02. 10. szerda2016. 02. 10.
Van egy történetünk: Pókerarccal ült a halott

A férfi imádta a pókerpartikat. Családja és barátai szerették volna, hogy a búcsúztatója olyan legyen, mint az élete volt, ezért találták ki az utolsó pókerpartit. A szertartáshoz egy temetkezési cég segítségét kérték. A férfit kedvenc ruháiba öltöztették, ráadták a napszemüvegét, baseballsapkáját, és asztalhoz ültették. Köré ültek a legjobb barátai, megkeverték a lapokat, és elkezdték a játékot. Az egyik barát klipet készített az eseményről, amelyen az elhunyt egyenes derékkal és kétségtelen pókerarccal ül barátai között. A játszma után Henryt eltemették, immár hagyományosan, sírba helyezve.

A karibi szigetországban nagy divatba jöttek az utóbbi időben az olyan temetések és virrasztások, amiken az itt maradtak nem gyászolják az elhunytat, hanem ünneplik az életét. Egy ilyen, különleges kívánságokat teljesítő temetkezési cég vállalta a feladatot. A helyi médiának azt nyilatkozták, hogy rengeteg szokatlan kérést teljesítettek már, de ez nekik is egy új szint volt.

A National Geographic tévécsatornán egy-két éve ment egy sorozat, amelyen láthattunk efféle hihetetlen, európai szemnek elképesztő halottbúcsúztatókat. Egy férfi például úgy volt felravatalozva, hogy kedvenc motorjának kormányára hajolva üldögélt. És láthattunk a halott körül táncoló, feldobott rokonságot. Meg olyan tort, amelyen az elhunyt is részt vett, egy fotelben...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek