Zsebbe vágó pirulák - Nagy árkülönbségek a patikákban, drogériákban és az interneten

A téli időszakban jelentősen megnő a kereslet a különböző vitaminok, vitamintartalmú készítmények iránt, hiszen ilyenkor kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget tudunk enni.

Ország-világBiczó Henriett2016. 02. 15. hétfő2016. 02. 15.

Kép: Gyógyszertár patika betegség 2011.05.02. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Zsebbe vágó pirulák - Nagy árkülönbségek a patikákban, drogériákban és az interneten
Gyógyszertár patika betegség 2011.05.02. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

A legtöbben a C-vitaminra vagy a multivitaminokra esküsznek, de akadnak olyanok is, akik szerint a gyógynövényekkel lehet a leghatékonyabban felvértezni a szervezetet.

Ezekhez a készítményekhez nemcsak a patikákban juthatunk hozzá, hanem a drogériákban és webshopokban is. Érdemes utánajárni, mi mennyibe kerül a különböző üzletekben.

Az egyik termék például akciósan az internetről rendelve 599 forintért kapható, míg a boltokban ennek majdnem a dupláját is kifizethetjük érte – derítette ki a Pénzcentrum.

A drogériák és a gyógyszertárak összehasonlításában is jelentős különbségek lehetnek a különböző termékek árában. A miértre egyszerű a válasz: míg a társadalombiztosítási támogatással rendelkező gyógyszerek hatósági áras termékek, ebből kifolyólag ezeknek az ára minden gyógyszertárban azonos, addig a nem támogatott gyógyszerek és étrend-kiegészítők úgynevezett szabadáras termékek, ezért ezeknek az ára gyógyszertáranként változhat. Egy készítmény árát alapvetően a beszerzési ár határozza meg, de befolyásolhatják az időszakos árakciók is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!