Ételmentők

Magyarországon évente csaknem 2 millió tonna – azaz 2 milliárd kilogramm! – élelmiszert dobnak ki a boltok és a háztartások, ami rengeteg. A felesleggé váló élelmiszer megmentését és eljuttatását a nélkülözőkhöz tűzte célul a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Ország-világK. F.2016. 03. 18. péntek2016. 03. 18.
Ételmentők

Az egyesület a tavaly év végén indult kezdeményezése keretében 8 városunkban – Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok – keletkező feleslegek mentését helyezte fókuszba. Helyi partnerei keresik az olyan boltokat, termelőket, gyártókat, piacokat, amelyek nyitottak a változásra, hogy a megmaradt, még fogyasztható élelmiszer a megsemmisítés helyett jó helyre kerüljön. Számos hazai vállalkozásnak ez már napi rutin, az eddig kidobott élelmiszer megmentése és rászorulókhoz való eljuttatása könnyű, teljesen legális, biztonságos.

Jelenleg több mint 70 karitatív szervezet vesz részt a folyamatban. Változatos profillal rendelkeznek: hajléktalanokkal, mélyszegénységben élőkkel, szenvedélybetegekkel, mozgáskorlátozottakkal dolgoznak. Aki segítene, a www.elelmiszerbank.hu honlapon talál részleteket.

Ezek is érdekelhetnek