Méz vagy szirup?

Minden harmadik méz hamis az Európai Unióban. A gondot főleg a hamisítvány, illetve silány minőségű – olcsó – import mézek okozzák, melyekkel az európai mézeket felhígítják, s így drágábban értékesítik.

Ország-világO. Horváth György2016. 04. 16. szombat2016. 04. 16.
Méz vagy szirup?

A gagyi méz elsősorban Kínából, Délkelet-Ázsiából és a dél-amerikai országokból érkezik. A vizsgálatok során az unió belső piacán kereskedelmi forgalomban lévő kevert mézekből származó 2230 mintát néztek meg. Az eredmény döbbenetes: 17%-uk érintett az élelmiszercsalásban, az import mézek harmada hamisítvány: sokszor nem más, csak cukorszirup! Ami még nem okozna bajt, de a hamisítás miatt ki tudja, milyen antibiotikumok, mérgek kerülnek e termékekbe és a fogyasztókhoz.

Ezek is érdekelhetnek