Balogh Géza: Misa, a megmentő

Rengeteg történetet hallunk arról, hogy mennyire elidegenedett ez a világ, az emberek nemigen törődnek a másik bajával. Szerencsére akadnak azért kivételek, mint a minap Debrecen határában, a nagycserei tanyavilágban történt furcsa eset is bizonyítja. Közmunkások és rendőrök a főszereplők, meg egy kutya, Misa.

Ország-világBalogh Géza2016. 06. 27. hétfő2016. 06. 27.
Balogh Géza: Misa, a megmentő

Történt pedig, hogy az árokpartot kaszáló munkások egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a közeli tanyáról egy korosodó férfi feldúltan a szomszédos erdő felé rohan, ráadásul kötéllel a nyakában. A megdöbbent munkások próbálták megállítani, de a tanyasi ember feltartóztathatatlan volt és semmire nem reagált. A rosszat sejtő kaszások szóltak hát a helyi polgárőröknek, azok pedig nyomban riasztották a rendőröket, és az önkéntes segítőkkel kiegészülve a köteles férfi nyomába eredtek. A főszerepet azonban Misa, a tapasztalt rendőrkutya játszotta, aki hamarosan szagot fogott, és vagy két kilométerrel arrébb rábukkant az elkeseredett férfira. Egy nagy fa tövében ült, nyakában bikakötél, körülötte pedig meghurkolt drótkötelek.

Az egybegyűltek nyugtatgatni kezdték, majd mikor végre kicsit lecsillapodott, megtudták, miért döntött úgy, hogy eldobja magától az életet. Szegény pária sírva vetette papírra, hogy süketnéma, és nem tudta megértetni magát a tanyája körül szántást végző traktorossal, amitől annyira nekikeseredett, hogy a megtakarított pénzét gyorsan elásta a kertjében – s aztán elindult, hogy véget vessen az életének. Hála a figyelmes munkásoknak, meg persze a keresőknek – köztük Misának –, a segítség még idejében jött, s a kertben a bankók is hiánytalanul meglettek. Így a halálra készült tanyasi ember megnyugodva indult a kórházba kivizsgálásra. Pláne, mikor megtudta, hogy az önkéntes segítők az otthon maradt háziállatairól is gondoskodnak!

Ezek is érdekelhetnek