Többen ehetnek ingyen

Szeptembertől nem csak a nagycsaládosok és a tartósan beteg gyermekek ehetnek ingyen, de azok a családok is, amelyekben az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 95 960 forintot.

Ország-világBiczó Henriett2016. 08. 03. szerda2016. 08. 03.

Kép: Menza iskolai étkeztetés gyerek gyermek tanuló egészséges életmód ebéd A kistermelöket is bevonják a közbeszerzési pályázatok körébe, ezentúl velük is szerzödhetnek iskolák, óvodák, és egyéb közétkeztetéssel is foglalkozó intézmények. Sajtótájékoztató a mányi általános iskolában 2010.09.15. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemeth

Többen ehetnek ingyen
Menza iskolai étkeztetés gyerek gyermek tanuló egészséges életmód ebéd A kistermelöket is bevonják a közbeszerzési pályázatok körébe, ezentúl velük is szerzödhetnek iskolák, óvodák, és egyéb közétkeztetéssel is foglalkozó intézmények. Sajtótájékoztató a mányi általános iskolában 2010.09.15. fotó: Németh András Péter
Fotó: Photographer: Andras Peter Nemeth

Idén 72 milliárd forintot fordított az állam szociális gyermekétkeztetésre, jövőre 74 milliárdos lesz a keret.

A kiterjesztett ingyenes bölcsődei és óvodai étkezés keretében 92 ezer helyett idén januártól 320 ezer kisgyermek jut naponta háromszor ételhez. A nagycsaládosoknak, tartósan beteg vagy fogyatékkal élő bölcsődéseknek és óvodásoknak eddig is ingyenes volt napi háromszori étkezés.

Fontos megjegyezni, hogy az ingyenes étkeztetést minden esetben igényelni kell: a szülő nyilatkozatot nyújt be az intézmény vezetőjéhez. A jövedelemről abban az esetben kell nyilatkozni, ha csak az egy főre jutó jövedelem miatt jogosult a gyermek ingyenes étkezésre.