Szent Bernadett rejtélye - Hogyan lehetséges, hogy nem romlik?

A legszebb romolhatatlan szent az 1879-ben Lourdes-ben eltemetett Szent Bernadett - Vannak csodák az élet után is. Írásunk az október 28-án megjelent Szabad Föld hetilap 25. oldalán.

Ország-világSZF-ajánló2016. 10. 28. péntek2016. 10. 28.
Szent Bernadett rejtélye  - Hogyan lehetséges, hogy nem romlik?

A közelgő hosszú ünnep alkalmából lapunk munkatársai nagy összeállítást készítettek:

Örökké romlatlanul - Hardi Péter írása sok fotóval, háttérinformációkkal
"A LEGTÖBB EMBER TESTE a halál beálltát követően bomlani kezd. A legtöbbé, de nem mindegyiké: némelyik szent üvegkoporsóba helyezett földi maradványa romolhatatlan. Vajon csodával van-e dolgunk? A hívők szerint mindenképpen, mások meggyőződése viszont az, hogy az ilyesmi emberi beavatkozás nélkül elképzelhetetlen."

Virágos temetőkert - Valló László írása Házunk tája rovatunkban
"Szeretteink sírhantjának kis tere is alkalmas lehet arra, hogy zöld növénnyel, virággal ékesítsük. Emlékezésünk, szeretetünk jeleként, s azért is, hogy a sírkert ne maradjon parlagon, amit aztán felver a gaz. Ha így gyakoroljuk a kegyeletet, akkor az egész temetőt virágoskertté változtathatjuk – és nem csak halottak napja idején."

Polcz Alaine-t idézi munkatársunk, Palágyi Edit "Felelősség az életen túl" című riportjában:
'„A gyász szó nem csak a halotti gyászra értendő. Lehet gyászolni szerelmet, háborút, bármit… Előbb el kell merülni a gyászba, hogy utána kiemelkedhessünk” – írta Polcz Alaine. Az anyáknak azt a veszteséget is meg kell gyászolniuk, ha fogyatékos gyermekük született: az egészséges ember életesélyétől kell fájó búcsút venni – figyelmeztetnek a lélekgyógyászok. A saját élete közelgő végével is kénytelen korán szembenézni a sérült gyermeke jövőjét egyengető szülő.'

Most múlik - Guba Zoltán tárcája is ehhez az összeállításhoz tartozik a friss Szabad Földben.

"VAJON HOGYAN búcsúztak az élettől a hírességek? Egyesek a halálos ágyukról is időtlen bölcsességeket suttogtak az utókornak, míg mások humorral ütötték el a drámai pillanatot. Szállóigévé vált utolsó gondolatokból válogattunk." - sz összeállítás "Untatta a haldoklás" címmel olvasható friss lapszámunkban.



TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK AZ OKTÓBER 28-ÁN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:


Mennie kell, aki útban van
„Népszabadság-holokausztról” beszél, fájlalja, hogy napjainkban ilyen durván csorbulhat a vélemények szabad áramlása."
A 85 ÉVES FOTOGRÁFUS nemrég 90 ezer képkockát ajándékozott a Magyar Nemzeti Múzeumnak – ezek közül 85 színészportréja látható most a Kontakt című kiállításon. A színészszelídítő Keleti Éva ma is gyakran jár színházba – igaz, már masina nélkül, csupán nézőként, de kritikusan, nem tud tiszta lappal.
Figyeli a médiát is – ennek kapcsán beszél lapunknak „Népszabadság-holokausztról”.
Munkatársunknak, Szijjártó Gariellának adott interjút a 85 éves Keleti Éva színházról, szakmáról.


Nem reméltek semmit az államtól
Féltucatnyi utcát aszfaltoztak le társadalmi munkával, az építkezés befejeztével pedig hatalmas népünnepélyt csaptak. Példájukat egész Ukrajna követni akarja.


Leleplezzük a lógósokat

A sztahanovistának nem illik betegállományba vonulnia. Az üzemi balesetet szabotázsnak nyilvánítják, és az áldozat üti meg a bokáját. Felidézzük a táppénz történetét.

Ezek is érdekelhetnek