Csekk, rúzs, kifli

Ma már egyáltalán nem egyértelmű, hogy a csekkeket csak a postákon tudjuk befizetni.

Ország-világdiju-2016. 11. 29. kedd2016. 11. 29.

Kép: Budapest, 2016. november 16. Csekkbefizető automata a CBA egyik újpesti üzletében 2016. november 16-án. A Magyar Posta fejlesztéseként a CBA és a Rossmann kiskereskedelmi hálózatában is elérhető lesz a csekkbefizetés. A CBA-nál 66 db, a Rossmann boltjaiban 25 db csekkbefizető automatát állítanak fel. MTI Fotó: Kovács Attila, Fotó: Kovács Attila

Csekk, rúzs, kifli
Budapest, 2016. november 16. Csekkbefizető automata a CBA egyik újpesti üzletében 2016. november 16-án. A Magyar Posta fejlesztéseként a CBA és a Rossmann kiskereskedelmi hálózatában is elérhető lesz a csekkbefizetés. A CBA-nál 66 db, a Rossmann boltjaiban 25 db csekkbefizető automatát állítanak fel. MTI Fotó: Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila

A Magyar Posta ugyanis saját fejlesztésű terminálokat állít üzembe egyre több és több üzletben. Így például több bevásárlóközpontban már egy ideje lehetőségünk van a csekkek befizetésére, de most tovább bővül a hálózat.

Automatákat helyeznek el a Rossmann boltjaiban, de beszállt az „üzletbe” a CBA is. A Príma hálózat több boltjában is üzembe állítanak ilyen automatákat, amelyek segítségével bankkártyával és készpénzzel is befizethetjük csekkjeinket. Egészen pontosan egyszerre ötöt, maximum 290 ezer forint értékben, országszerte összesen 91 helyen.

Nem lenne meglepő, ha az automaták száma a jövőben még tovább növekedne, hiszen a csekkek e módon történő befizetése rendkívül népszerű. Tavaly az automatákon keresztül 280 ezer csekket fizettek be (összehasonlításképp: összesen 215 millió csekket adtunk fel), hárommilliárd forintnál is nagyobb összegben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek