Csak korszerűen

Hatvannégy technikai eszközt, köztük terepjárókat, mikrobuszokat, anyagmozgató gépeket kapott a Honvédelmi Minisztériumtól az MH Logisztikai Központ és más alakulatok.

Ország-világ(kas)2016. 12. 28. szerda2016. 12. 28.

Kép: Budapest, 2016. december 14. Katonák állnak új Rába H18 sorozatú terepjáró tehergépkocsik mellett a Magyar Honvédség Logisztikai Központjában megrendezett bemutatón és haditechnikai eszközátadón a budapesti Hazai Samu laktanyában 2016. december 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs, Fotó: Mohai Balázs

Csak korszerűen
Budapest, 2016. december 14. Katonák állnak új Rába H18 sorozatú terepjáró tehergépkocsik mellett a Magyar Honvédség Logisztikai Központjában megrendezett bemutatón és haditechnikai eszközátadón a budapesti Hazai Samu laktanyában 2016. december 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs

A négymilliárd forint összértékű technikai eszközöket december 14-én, Budapesten, a Hazai Samu Laktanyában vehették át.

Az eseményen bemutatták az új típusú eszközök felhasználásával kialakított tábori ellátópontot, a katonai rendészek számára felajánlott, speciális készülékekkel felszerelt személygépkocsikat, a 49 új mikrobuszt, amelyek a tizenkét évesnél idősebb járműveket váltják fel. Láthatók voltak a RÁBA típusú tehergépkocsik, amelyeknek egy része vegyvédelmi mentesítő, illetve egyéb veszélyes anyagok, lőszerek, robbanóanyagok szállítására is alkalmas, a 18 tonna teherbírású targoncák, valamint a teleszkópos rakodógépek is.

A sajtó képviselőinek bemutatták a MALK-ot – Mobil Autonóm Lőtéri Készletelemet –, amely nem más, mint egy számítógépes vezérlő és értékelő, valamint célmozgató berendezés. Továbbá szemlére került a Magyar Honvédségben hamarosan rendszeresítendő 2016M tábori mozgókonyha is.

A jelenlegi fejlesztés egy sorozat része: a tervek szerint hazánk 2026-ra a NATO által megkívánt arányra, a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékára emeli védelmi kiadásait.

Ezek is érdekelhetnek