Az egyik legnagyobb üzlet lett az elmúlt hetekben az akkumulátorok értékesítése

NÉZZEN RÁ AZ AKKSIRA! Az egyik legnagyobb üzlet lett az elmúlt hetekben az akkumulátorok értékesítése, olyannyira, hogy napokig szinte hiánycikk lett a boltokban, sok ezer darabot kellett importálni a szomszédos országokból. Az ok egyszerű: régen volt ilyen hideg telünk, sokan elfeledkeztek az akksiról. Holott még előttünk áll a tél legalább fele, s a következő hetek is nagy hideget hoznak.

Ország-világO. Horváth György2017. 01. 22. vasárnap2017. 01. 22.
Az egyik legnagyobb üzlet lett az elmúlt hetekben az akkumulátorok értékesítése



Az autó áramforrásának gondozása legalább olyan fontos, mint a fagyálló hűtőfolyadéké. Érdemes megtisztítani az akkumulátor két saruját, általában a pozitív póluson rakódik ki az a oxidációs/ rozsdás réteg, amely szinte szigetelőanyagként gátolja a megfelelő áramkeringést.

Az akkumulátorokra csavarozandó vezetékvégződéseket is smirglizzük át, kaparjuk le. A nagy hidegben csökkennek a kémiai reakciók, márpedig az akksi ezek segítségével termel áramot. Nem árt tudni, hogy 10 fokonként a kétszeresére változik a kémiai reakciók sebessége, mértéke.

Ha rossz az érintkezés, akkor az akkumulátor nem is töltődik fel menet közben, főként akkor, ha ritkán és csak néhány kilométert megyünk. Így nagy hidegekben érdemes kivenni és a melegben tárolni. A sokszor lemerült akkumulátor veszít a várható élettartamából: egyre többször kell tölteni, míg végül már nem is lehet.

Ezek is érdekelhetnek