Bár biztonságosnak tűnik a Balaton jege, nem javasolják, hogy túl messze bemerészkedjenek

CSÁBÍT A PARTTÓL PARTIG JÉG. Utoljára a kilencvenes években volt ilyen vastag a Balaton jege, nem csoda, hogy az utóbbi hideg hetekben rengetegen merészkedtek a befagyott magyar tengerre. A most körülbelül 30 centiméter vastag jég tovább már nemigen hízik.

Ország-világhj2017. 01. 27. péntek2017. 01. 27.
Bár biztonságosnak tűnik a Balaton jege, nem javasolják, hogy túl messze bemerészkedjenek

És bár biztonságosnak tűnik a tó vastag jégpáncélja, a szakemberek senkinek nem javasolják, hogy a parttól túl messze bemerészkedjenek. A veszély ellenére mégis több százan kelnek útra, nem kevesen kísérlik meg, hogy átsétáljanak egyik partról a másikra. Mint például az a siófoki társaság, amelyik a hétvégén tette meg a tizenegy kilométeres távot Siófok és Alsóörs között. Pár kilométeren át még lehetett korcsolyával közlekedni, a tó belseje felé azonban a jégtorlódások és a rianások a könnyed siklást már nem teszik lehetővé.

Bármennyire csábító is a végtelennek tűnő jégsivatag, óvatosan közlekedjünk a jégen, egyedül és tapasztalatlanul semmiképpen ne vágjunk neki az útnak, legjobb, ha a part közelében, az arra kijelölt helyen korcsolyázunk.

Ezek is érdekelhetnek