Kihagyható ajánlat - Bazi nagy görög gyilok - Óriási szilveszteri készültség: az eredmény számokban - Vám és tilalom - Hírmorzsák

Hírmorzsák a Szabad Föld hetilap Külvilág rovatában.

Ország-világMunkatársunktól2017. 01. 06. péntek2017. 01. 06.
Kihagyható ajánlat - Bazi nagy görög gyilok - Óriási szilveszteri készültség: az eredmény számokban - Vám és tilalom - Hírmorzsák


VÁM ÉS TILALOM
Ezrek kényszerültek várakozásra hétfőn az amerikai repülőtereken, miután leálltak a vámvizsgálat számítógépei. A CNN tudósítása szerint az év egyik legforgalmasabb napján mintegy négy órán át, este kilencig működésképtelen volt a vámhatóság számítógépes rendszere. Lapzártánkig nem érkezett hír arról, hogy a leállást hackerek okozták volna.


KIHAGYHATÓ AJÁNLAT
Nem jelent meg a bíróságon a hivatalában felfüggesztett dél-koreai államfő, miután alkotmányos vádeljárás indult ellene egy korrupciós botrányban. Az ügy kulcsfigurája Csoj Szun Szi, aki Pak Gun Hje barátnője és bizalmasa. Csojt azzal a váddal állították bíróság elé, hogy beleszólt kormányzati kinevezésekbe, holott semmilyen hivatalos tisztsége nem volt, emellett jelentős összegeket sajtolt ki nagyvállalatokból, s a pénzek két olyan alapítványhoz kerültek, amelyeket Csoj felügyelt.


10-szer
annyi rendőr járőrözött idén szilveszter éjszakáján Kölnben, és 1500 polgárőr is elvegyült az óévet búcsúztatók közt. Az óriási készültség ellenére mégis történtek a tavalyihoz hasonló molesztálások. A hatóság két szexuális zaklatásról számolt be: az egyik a belvárosban, a dómnál történt, a másikat a főpályaudvarnál követték el. A tömegben összesen hat embert fogtak el. A kritikák szerint a rendőrök rasszista alapon igazoltattak. Több mint kilencszáz fiatalt, főleg észak-afrikai bevándorlókat tartóztattak fel, és megtiltották nekik, hogy a dóm környékére menjenek.


BAZI NAGY GÖRÖG GYILOK
Görögország brazíliai nagykövete minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett Rio de Janeiróban. Őrizetbe vettek egy rendőrt, aki Kiriakosz Amiridisz feleségének volt a szeretője. A gyanú szerint az őrizetbe vett férfi a feleség megrendelésére ölte meg több késszúrással a nagykövetet. A rendőr unokatestvérét is őrizetbe vették, ugyanis ő volt az őrszem, de segített a holttest elszállításában is. A nagykövet eltűnéséről a feleség értesítette a hatóságokat.

Ezek is érdekelhetnek