Lecserélik a kost is

Bevált a közfoglalkoztatás Püspökladányban, ezért az idén is több mint háromszáz embert akarnak jövedelemforráshoz juttatni ily módon.

Ország-világB. G.2017. 01. 15. vasárnap2017. 01. 15.
Lecserélik a kost is

Legtöbben a mezőgazdaságban kaphatnak szerepet, a földeken és az állattartó telepeken mintegy kétszáz ember találhat munkát. A tervek szerint ebben az évben főleg közétkeztetésre hat hektáron konyhakerti növényeket, két hektáron kukoricát, öt hektáron pedig búzát termesztenek, míg három fóliasátorban palántaneveléssel és primőr áruk termesztésével foglalkoznak majd. Hatszáz előnevelt kiscsirkét is vásárolnak, a korábbi kétszáz egyedes tojóállományt pedig háromszázra szaporítják.

A juhászat harmincnyolc birkából álló állományát további tíz jerkével növelik, a várhatóan megnövekedő feladatok végrehajtása miatt a nyáj tenyészkosát is ki szeretnék cserélni. A helyi sajátosságokra épülő programban hatvannégyen vehetnek részt, ők terítőket, konyhai garnitúrákat, munkaruhákat, sportmezeket varrnak, míg az asztalosműhelyben irodabútorokat, hirdetőtáblákat, kerítésléceket, kereplőket, padokat, virágládákat készítenek. Folytatódik a betonelemgyártás és a belterületi utak karbantartása is, a Sárrétre jellemző belvíz-elvezetési gondok orvoslására egy harminctagú brigádot szerveznek, az ő feladatuk lesz a csatornák karbantartása.
 

Ezek is érdekelhetnek