Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
VELŐT A MÁJHOZ! Kapuvár nevezetes ételét népszerűsíti a február 25-i Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál.
A böllérmájat az 1960-as évek végén készítette először Orbán József, a Gulyás csárda vezetője, előbb a dolgozóinak, ám a vendégek és az átutazók körében is egyre népszerűbb lett az alapanyagában friss sertésmájból és sertésvelőből álló étel. A helyi egyesületek, családi csapatok, baráti közösségek, a szakképző iskola szakácstanulói mellett érkeznek a fesztiválra Hódmezővásárhelyről, Budapestről, Mosonmagyaróvárról, sőt Szerbiából és Szlovákiából is.
A zsűri elnöke Pető István Venesz-díjas mesterszakács lesz, aki a Szabadtűzi Lovagrend zsűribizottságának is elnöke.
Kóstolgatás közben a szórakoztatás sem marad el, helyi civil szervezetek, mint például a Hanság Big Band, a Hajnalcsillag Dalkör, a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület, és énekesek lépnek a színpadra.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu