Friss sertésmájból és sertésvelőből áll a kapuvári különlegesség - Ezen a szombaton Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál lez

VELŐT A MÁJHOZ! Kapuvár nevezetes ételét népszerűsíti a február 25-i Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál.

Ország-világKoppány György2017. 02. 25. szombat2017. 02. 25.
Friss sertésmájból és sertésvelőből áll a kapuvári különlegesség - Ezen a szombaton Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál lez

A böllérmájat az 1960-as évek végén készítette először Orbán József, a Gulyás csárda vezetője, előbb a dolgozóinak, ám a vendégek és az átutazók körében is egyre népszerűbb lett az alapanyagában friss sertésmájból és sertésvelőből álló étel. A helyi egyesületek, családi csapatok, baráti közösségek, a szakképző iskola szakácstanulói mellett érkeznek a fesztiválra Hódmezővásárhelyről, Budapestről, Mosonmagyaróvárról, sőt Szerbiából és Szlovákiából is.

A zsűri elnöke Pető István Venesz-díjas mesterszakács lesz, aki a Szabadtűzi Lovagrend zsűribizottságának is elnöke.

Kóstolgatás közben a szórakoztatás sem marad el, helyi civil szervezetek, mint például a Hanság Big Band, a Hajnalcsillag Dalkör, a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület, és énekesek lépnek a színpadra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek