Hatalmas mennyiségű gyógyszert vittek külföldre, Svédországban háromszoros áron tudták értékesíteni

Határtalan biznisz - Nyugtatókat, szorongásoldókat, fájdalomcsillapítókat és egyéb vényköteles gyógyszereket vitt Svédországba két budapesti patika. Illegálisan persze, amíg a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- egészségügyi Intézet (OÉGYI) közbe nem lépett. Az érintett gyógyszertárakat azonnal bezárták, öt embert őrizetbe vettek: kettőt itthon, hármat Svédországban.

Ország-világMunkatársunktól2017. 02. 27. hétfő2017. 02. 27.
Hatalmas mennyiségű gyógyszert vittek külföldre, Svédországban háromszoros áron tudták értékesíteni

Nem kicsiben dolgoztak az engedély nélküli kereskedők, az elmúlt három évben több tízezer doboznyi, vagyis több millió vényköteles, orvosi felügyeletet igénylő tablettát értékesítettek. Pozsgay Csilla, az OÉGYI főigazgatója sajtótájékoztatón elmondta, azzal, hogy hatalmas mennyiségű gyógyszert vittek külföldre, a hazai ellátást is veszélyeztették. Megérte nekik a szállítás, Svédországban az itthonihoz képest háromszoros áron tudták értékesíteni a gyógyszereket.

Hogy dolgoztak a csalók? Nagykereskedéstől megrendelték a gyógyszereket, azonban amikor azok a patikákba érkeztek, nem vették őket nyilvántartásba, helyette azonnal kamionokra pakolták és vitték Svédországba, ahol már futár várta a gyógyszereket – ezúttal azonban a rendőrség is: a kamionsofőrt és az átvétellel megbízott személyt letartóztatták.

Az itthoni gyanúsítottaknál is házkutatást tartottak, további több száz pirulát foglaltak le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!