Szerelem, szerelem: Lyukat az otthonkákra! - Kihűlt ágyak - Hírmorzsák

"Szerelem, szerelem": a Szabad Föld hetilap Külvilág rovatában megjelent hírmorzsák.

Ország-világM. M.2017. 02. 17. péntek2017. 02. 17.
Szerelem, szerelem: Lyukat az otthonkákra! - Kihűlt ágyak - Hírmorzsák

KIHŰLT ÁGYAK
Miközben párok milliói ünnepelték világszerte a Valentinnapot, addig Japánban egyre több annak bizonyítéka, hogy a párok elvesztették a szikrát a hálószobában. A japán családtervező szövetség szerint a házaspárok majdnem fele szex nélkül él egymás mellett. Rekord számban mondták azt a házasságban élők (42,7 százalék), hogy nem élnek nemi életet, ami 2,6 százalékkal több, mint 2014-ben, az első, hálószobatitkokat vizsgáló nemzeti kutatás idején.
A szervezet elnöke, Kunio Kitamura szerint az emelkedő tendencia folytatódik. Szakértők kétségbe vonják azt a feltételezést, miszerint a japánok kollektív libidóvesztésben szenvednének, inkább azt valószínűsítik, hogy az emberek – az iparosodott társadalmak közt korántsem példa nélküli módon – azzal a problémával küzdenek, hogyan találjanak időt az intimitásra.
A házas férfiak 35,2 százaléka túl fáradt estére. Egy másik felmérés szerint a 18 és 34 év közötti japán férfiak 42, a nők 44 százaléka szűz. Ez látszik is a japán társadalom alacsony termékenységi rátáján: egy nőre 1,4 gyerek jut. Ha e trend marad, Japán népessége 127 millióról 86-ra csökken 2060-ra.


LYUKAT AZ OTTHONKÁKRA!
A Playboy magazin bejelentette: visszacsempészik a lapba a meztelenséget, amelyet egy évvel ezelőtt száműzött a lapszerkesztés.
„A mai nappal visszahozzuk a lap identitását” – írta a Twitteren Cooper Hefner, az alapító főszerkesztő 25 éves fia, aki egyben a lap új kreatív igazgatója is. A márciusi-áprilisi lapszámot már ennek jegyében vezeti fel a Naked is Normal (A meztelenség természetes) kampány. Az igazgató egyúttal elismerte, hogy a pucér nők nélküli magazin bukásnak bizonyult az egész létét a fedetlen női idomokra építő Playboy történetében.
„A Playboy és a meztelenségnélküliség egymást kizáró fogalmak” – nyilatkozta az AP hírügynökségnek Samir Husni, a Mississippi Egyetem újságíró-professzora. Egy másik, a Free the Nipple kampánnyal kapcsolatosan (Szabadságot a mellbimbónak!) – az Egyesült Államokban indult mozgalom hatására változott meg a szoptatásról és a női toplesszségről szóló jogszabály – Scarlett Byrne színésznő arról írt, hogy a magazin „a nők saját szexualitásának fontosságáról és a férfiak és nők között még mindig fennálló kettős mércéről szól”

Ezek is érdekelhetnek