A megtisztulást, a világban meglévő pozitív energiát, békét és harmóniát erősítik

MEGTISZTULÁST, BÉKÉT PÖRGETHET. A tibeti holdújév ünnepén, március elején két új imamalmot szenteltek a zalaszántói Buddhista Béke-Szentély Alapítvány által működtetett kegyhelyen.

Ország-világMunkatársunktól2017. 03. 14. kedd2017. 03. 14.

Kép: Zalaszántó, 2017. március 4. Drupon Konchok Lhundup tibeti szerzetes a tibeti holdújév ünnepe alkalmából felszenteli a zalaszántói buddhista sztúpa új tibeti imamalmait 2017. március 4-én. MTI Fotó: Varga György, Fotó: Varga György

Lhundup, Drupon Konchok
Zalaszántó, 2017. március 4. Drupon Konchok Lhundup tibeti szerzetes a tibeti holdújév ünnepe alkalmából felszenteli a zalaszántói buddhista sztúpa új tibeti imamalmait 2017. március 4-én. MTI Fotó: Varga György
Fotó: Varga György

A buddhista szokások szerint az imamalmok az olvasni vagy imádkozni nem tudókat szolgálják: az óramutató járásával ellentétes pörgetésükkel a megtisztulást, a világban meglévő pozitív energiát, békét és harmóniát erősítik.

 
Ajánlatunk archívumunkból: 
"A katolikus temető felett, a szőlőhegy oldalában talált otthonra Balatonkeresztúron a Rabten Tashi Ling Tibeti Kultúrközpont. A zalaszántói sztupa meditációs központjaként épült hely nem csak a buddhizmus iránt érdeklődők százait vonzza Európa sok-sok országából, ennél érdekesebb, hogy a környék katolikus papjai, református lelkészei is szívesen időznek a Németországból érkezett buddhista szerzetes és a központ vezetője társaságában."
- Ösvények a Szerence kertjében - Markos Mária riportja