Bocs, félrement! - Csalfáknak kötelező!

Egyetlen rossz mozdulat, és máris kész a baj. Régi közhely ez, de a digitális korban új értelmet is nyer, főleg, ha egy-egy billentyűleütés mellémegy, s másvalaki kapja meg a virtuális üzenetet. A Bocs, félrement! című off-Broadway-darab (Orlai Produkció) aktuálisabb nem is lehetne.

Ország-világHardi Judit2017. 03. 09. csütörtök2017. 03. 09.
Bocs, félrement! - Csalfáknak kötelező!

Adott Stephanie, a csinos, naiv fiatal feleség. Hétköznapjai egyformán telnek, éli a gondtalan háziasszonyok mindennapjait, rajongva szereti a férjét. Richard viszonozza a szerelmet – egy laptoppal. A fiatalasszony egyik nap fura e-mailt kap élete párjától, s míg ő naivan bizonytalankodik, mi már pontosan tudjuk, miként a legjobb barátnő, Peg is: Richard nem jár egyenes utakon.

A klasszikus teátrum kedvelőinek elsőre talán meglepő lehet a színpadkép, amely kellőképpen lecsupaszított: egyetlen hosszú asztal, rajta öt laptop, mögöttük az öt főszereplő. Fel sem állnak a gépüktől, mégis, ültükben is nagyot alakítanak.

Az alapszituáció ismerős lehet mindenkinek – ha nem is velünk, de egy ismerősünk ismerősének ismerősével már biztosan megtörtént –, ahogyan a szereplők egyikében is biztosan magunkra ismerünk.

Ismerős alak Stephanie-é, a férjét kételkedés nélkül szerető háziasszonyé, akit Kovács Patrícia alakít, mint mindig, most is hibátlanul.

A csalfa Richard – Schiff Milán – jóképű, link alak, akinek a kérdéseit sem szabad elhinni.

A nagypofájú, cinikus, ám szeretetre éhes Peg szerepére tökéletes választás Járó Zsuzsa. Mészáros Máté George-ot, Richard barátját alakítja, aki próbálja menteni a menthetőt, bár néha inkább jobban tenné, ha nem akarna segíteni. Wanda, a kicsit lecsúszott, kicsit proli, ám nagyon akaratos irodai szerető – Péter Kata – karaktere minden prosztósága ellenére szerethető.

Tökéletes választás a Bocs, félrement!, ha 100 percnyi önfeledt szórakozásra vágyunk. Még akkor is, ha magunkon nevetünk, vagy, ha csak tanulnánk mások hibájából…

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek