IX. Magyarok Vására: március 15-i sokadalom Kiskunhalason

2017. március 15-én, szerdán, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason rendezik meg a IX. Magyarok Vásárát.

Ország-világSZFO2017. 03. 13. hétfő2017. 03. 13.
IX. Magyarok Vására: március 15-i sokadalom Kiskunhalason


A rendezvény célja a szemléletformálás, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát. A vásár a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek résztvevők.

Az idén is több, mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

Kiskunhalasra várják a hagyományos mesterségek kiválóságait: lesz a vásárban fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, hangszerkészítő, kékfestő, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő, tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestő, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás, valamint jó vásárhoz illően étel - ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják az ide látogatókat!

A fellépők:


8:00 Himnusz Vladár Károly előadásában

9:00 Vladár Károly népzenész hangszerbemutatója

10:00 "Mátyás király juhásza" - Olasz Etelka mesemondó

11:00 Kiskun Táncegyüttes és a Halasi Művészeti Iskola néptáncos növendékei

12:00 "Jó ebédhez szól a nóta" - Halasi Népdalkör

13:00 Korinda Zenekar, Szeged

14:00 Halas Táncegyüttes -gyermek, -felnőtt tánccsoport

  A nap folyamán közreműködik Horváth István zenésztársaival.

A fellépők részletes bemutatkozása az esemény Facebook-oldalán található. https://www.facebook.com/hazatalalas/

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a rendezők!

Ezek is érdekelhetnek