Ketyegünk! Visszaszámlálás négy hónapig

Palágyi Béla írásai Sportnapló rovatában.

Ország-világPalágyi Béla2017. 03. 24. péntek2017. 03. 24.

Fotó: Peter_Szalmas

Ketyegünk! Visszaszámlálás négy hónapig Fotó: Peter_Szalmas

KETYEGÜNK! Múlt vasárnap délelőtt – négy hónappal a vizes világbajnokság előtt – Hosszú Katinka (képünkön) elindította azt az órát, amely július 17-én a verseny rajtjáig mutatja a még hátralévő időt. A „hetes” szám bűvöletében történt az indítás: 117 nappal korábban, 11 óra 7 perc, 17 másodperckor kezdett ketyegni a hatalmas óramű, ami feltehetően nem csak látványosság, de figyelemfelkeltő is, mivel az előtte álló dobogón mindig történik majd valami.

Híres sportolókkal lehet találkozni, ismerkedni, szelfizni – a Batthyány téren megbámulni az ugrótornyokat, ami a nők számára 20 méterről kínál lehetőséget a szárnyalásra, míg a férfiak 27 méterről rugaszkodhatnak el, miközben a nézők a Parlament panorámájában is gyönyörködhetnek. Bámészkodóból egyébként a remények szerint nem lesz hiány: a vb-re 350 ezer nézőt várnak, ebből a prognózis szerint százezer külföldi lesz.

Egyébként egy csoda nekünk már megvan: Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok, a világ jelenlegi legjobb úszónője. Ennél vonzóbb reklámot egyetlen rendező ország sem álmodhat magának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek