Nagyok focija - Szigor az erőszakra - Sűrűn cserélik - Nem bírnak magukkal - Ezt megúszta! - Hírmorzsák

A Szabad Föld hetilap Külvilág rovatában megjelent hírmorzsák.

Ország-világM. M.2017. 03. 10. péntek2017. 03. 10.
Nagyok focija - Szigor az erőszakra - Sűrűn cserélik - Nem bírnak magukkal - Ezt megúszta! - Hírmorzsák

NAGYOK FOCIJA
A londoni városvezetés áldását adta a Chelsea új stadionjának építésére. A klub a jelenlegi stadionjuk, a Stamford Bridge helyére építheti fel az új arénát, a 2021/22-es szezonra. A 60 ezres stadiont, amelyet a világ egyik legmenőbb stadiontervezői, a Herzog and de Meuron iroda álmodott meg. A stadion költsége 179 milliárd forintnyi font – azaz olcsóbb, mint az új Puskás Stadion, amelyet 190 milliárdra terveztek.


SZIGOR AZ ERŐSZAKRA
A Bécsi Közlekedési Vállalat és az osztrák vasút egyre több alkalmazottját érte fizikai bántalmazás az utóbbi években, ezért szeptembertől akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, aki inzultálja a bécsi sofőröket, valamint a jegyellenőröket. Ha az osztrák parlament elfogadja a módosítást, a kalauzok, jegyellenőrök, villamos- és buszvezetők támadói éppen akkora büntetést kapnak, mintha rendőröket vagy büntetés-végrehajtási szerv dolgozóit bántalmazták volna.


21,6 havonta
cserélik le okostelefonjaikat átlagosan az európaiak. Ez az idő nem túl hosszú, tekintve, hogy egy komolyabb darabért akár 200 ezer forintnak megfelelő összeget is hajlandóak vagyunk kifizetni. A dolog érdekessége, hogy még a vérbeli fogyasztói társadalomba született amerikaiak is tovább használják készülékeiket.


NEM BÍRNAK MAGUKKAL
A nemzetközi tiltakozások dacára Észak-Korea több rakétát lőtt ki, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak be. Abe Sindzó japán miniszterelnök újságíróknak azt mondta, hogy Észak- Korea négy ballisztikus rakétát indított el kelet felé, és mintegy 1000 km-es röptáv után ezek közül három Japán kizárólagos gazdasági övezetében csapódott be a Japán-tengerbe.


EZT MEGÚSZTA!
Kegyelemben részesítette az orosz elnök azt az asszonyt, akit tavaly márciusban hét évre ítéltek hazaárulásért – egy SMS miatt. A Szocsiban élő Okszana Szevasztyigyi még 2008-ban küldött SMS-t Abháziában élő ismerősének, hogy orosz tankok indultak meg Abházia felé. Ez vagyonelkobzással és 12–20 év közötti börtönnel büntethető. Ehhez képest a Szevasztyigyire kiszabott hét év jóval kevesebb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek