Beárazott hűség - Havonta plusz hetvenezer forinttal is több lehet

Havonta plusz hetvenezer forint: akár ennyivel is többet vihet haza az, aki aláírja, még egy évig a cégnél marad. A nagyszabású munkaerő-megtartási ötlet a ferencvárosi vasúti dolgozókat érinti, az őket alkalmazó, vasúti teherszállítással foglalkozó Rail Cargo Hungaria bírná őket így maradásra.

Ország-világMunkatársunktól2017. 04. 10. hétfő2017. 04. 10.
Beárazott hűség - Havonta plusz hetvenezer forinttal is több lehet

A változás 75 kocsivizsgálót érintene. A Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) tagjai, bár üdvözlik, hogy a munkáltató belátta, több fizetés kell a dolgozók megtartásához, úgy vélik, az egy éven át tartó fizetésemelés csak tűzoltás.

A szokatlan fizetésemelés ötlete ugyanis nem előzmény nélküli, több munkatárs tervezte, hogy magasabb fizetésért másik cégnél vállalna munkát. A szakszervezet jobb megoldásnak látná, ha a cég folyamatosan versenyképes fizetést nyújtana a dolgozóinak, ráadásul aggályosnak tartják a pluszpénzt azért, mert bérfeszültséget gerjesztene a többi dolgozó között, ezért a VSZ együttműködést kér, javasolja, közösen dolgozzanak ki megoldást a helyzetre.forint: akár ennyivel is többet vihet haza az, aki aláírja, még egy évig a cégnél marad. A nagyszabású munkaerő-megtartási ötlet a ferencvárosi vasúti dolgozókat érinti, az őket alkalmazó, vasúti teherszállítással foglalkozó Rail Cargo Hungaria bírná őket így maradásra. A változás 75 kocsivizsgálót érintene.

A Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) tagjai, bár üdvözlik, hogy a munkáltató belátta, több fizetés kell a dolgozók megtartásához, úgy vélik, az egy éven át tartó fizetésemelés csak tűzoltás. A szokatlan fizetésemelés ötlete ugyanis nem előzmény nélküli, több munkatárs tervezte, hogy magasabb fizetésért másik cégnél vállalna munkát.

A szakszervezet jobb megoldásnak látná, ha a cég folyamatosan versenyképes fizetést nyújtana a dolgozóinak, ráadásul aggályosnak tartják a pluszpénzt azért, mert bérfeszültséget gerjesztene a többi dolgozó között, ezért a VSZ együttműködést kér, javasolja, közösen dolgozzanak ki megoldást a helyzetre.

Ezek is érdekelhetnek