Nyuszibuli - Gazdag ünnepi kínálatunkból szemlézünk

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

Ország-világSZF-ajánló2017. 04. 13. csütörtök2017. 04. 13.
Nyuszibuli - Gazdag ünnepi kínálatunkból szemlézünk

Alább a Szabad Föld friss számának gazdag ünnepi kínálatából szemlézünk.
(Címlapfotónkat készítette: PATRICK PLEUL, AFP/DPA)



KIEMELT AJÁNLATAINK AZ ÁPRILIS 13-ÁN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:



Istentől sugalmazottak
MELYIK a világ legtöbbet és legmagasabb példányszámban kiadott könyve? A Biblia. Ezerötszáz éven át íródott, szerzői között ugyanúgy volt pásztor és orvos, mint király. Számos irodalmi műfajt foglal magában, a törvénykönyvtől kezdve a leveleken és a történeti leírásokon át a szerelmes költeményig. Vajon hogyan keletkezett?  
Hardi Péter összeállítása lapunk húsvéti számában.


Művésztelep tárt kapukkal
MÁGIKUS HELYNEK TARTJÁK a Szolnoki Művésztelepet, amely a vár helyén áll. Hazánk legrégibb, 1902-ben alapított, ma is működő művésztelepe kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat. Az ott élő alkotók egyesületük révén is bekapcsolódtak az ország művészeti vérkeringésébe. Bekopogtunk a műtermeikbe.


Pest megért egy estet
A LEGENDÁS HÚSZAS-HARMINCAS években a mulató szolgált a magyar felső tízezer és a pénzes külföldiek első számú szórakozóhelyéül, ahol pezsgő és műsor mellett szép lányok társaságát is lehetett élvezni. A korabeli külföldi újságok Budapest éjszakai életét Londonnal, Párizzsal és New Yorkkal azonos rangúnak tartották. Még ma is legendának számít a két hajdani luxusmulató, az Arizona és a Moulin Rouge.


Ahol a szeretet betakar
ORA ET LABORA! Imádkozzál és dolgozzál! A ciszterci nővérek Szent Benedek regulája szerint élnek. Majd’ ötven évvel ezelőtt, a szerzetesrendek üldöztetése idején Kismaroson, a Börzsöny oldalában találtak menedékre. A monostor két valóság határára épült. Alattuk a község lüktet, felettük az erdő lélegzik. Találkozási hely ez itt: a természetes és a természetfeletti, a látható és a láthatatlan, az ember és Isten között. Vendégségben jártunk a „szeretet iskolájában”.


Mintha imát mondanék
FANTASZTIKUS karriert futott be hazai és külföldi operaszínpadokon, ahonnan huszonnégy év után vonult vissza. Azóta koncerteken énekel, mesterkurzusokat tart. Érzéseit festményekbe sűríti, gondolatait könyvekben írja meg. Negyvenöt éves pályafutása megkoronázásaként nemrég Kossuth-díjat kapott.
Borzák Tibor készített interjút Sass Sylviával.


TOVÁBBI AJÁNLATAINK CSALÁDI MAGAZINUNKBÓL:

Megőrzött ízek
Ünnepváró finomságok


Félelemből
megvakulnak

Egészségünk rovat


Húsvéti
hímesek
Döntött a zsűri


Zöldüljön
a gyepszőnyeg
Tanácsok a fúvetéshez


Lelkünket
simogatják
Ujlaki Ágnes tévékritikája
 

Ezek is érdekelhetnek