Adtak és visszakértek?

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelt az Orosházi Járási Ügyészség id. I. Gábor és ifj. I. Gábor orosházi lakosok ellen. A helyi civil szervezet vezetői közmunkásokat foglalkoztattak, de visszakértek a kiszolgáltatott emberek fizetéséből.

Ország-világTanács István2017. 05. 08. hétfő2017. 05. 08.
Adtak és visszakértek?


Tavaly februárban három közmunkás fordult Fetser Jánoshoz, az MSZP orosházi szervezetének elnökéhez azzal, hogy az önkormányzat kiközvetítette őket közmunkára az egyesülethez. Amikor megkapták a bérüket, az egyesület vezetője az általános iskolát végzett közmunkásoktól 10 ezer, az érettségizettektől 20 ezer forintot követelt vissza. Az egyik közmunkás ezt megtagadta – a másik azonban helyette is kifizette, hogy megtarthassák a foglalkoztatási lehetőséget. Azt is elmondták, hogy az egyesület – az ő érzékelésük szerint – romlott húsból főzi az ingyen ebédet a szegényeknek. Ezt is adományként kapják olyan cégektől, amelyeknek költséget okozna a hús előírásszerű megsemmisítése. Sajtónyilatkozatában id. I. Gábor akkor tagadta a vádakat. A húsról azt állította, hogy annak csupán az eredetét nem tudják igazolni. A helyi politikus viszont feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a napokban közölte, hogy vádat emeltek az egyesület vezetői ellen, mert bizonyítottnak látták, hogy visszakérték a közmunkásoktól a bérük egy részét.

Nem tették viszont vád tárgyává a hús minőségét.

Ezek is érdekelhetnek