Köszi, mami! Hosszú Katinka és Amal Clooney együtt szerepel ünnepi összeállításunkban

Az anyák szerepéről szóló írásunk a friss Szabad Föld hetilap 26. oldalán olvasható:

Ország-világSZF-ajánló2017. 05. 05. péntek2017. 05. 05.
Köszi, mami! Hosszú Katinka és Amal Clooney együtt szerepel ünnepi összeállításunkban


ANYÁRÓL LÁNYÁRA - NEHÉZ FELKÉSZÜLNI a szülői mesterségre pusztán a könyveket, az internetet bújva. Az anyák, nagymamák viszont észrevétlenül is továbbadják a mintát, így a nők nemzedékei szeretetteljesen fonódnak össze.
Lányos anyákat faggattunk, hogyan ápolják e fontos kapcsolatot.
Aki büszke rá, hogy az édesanyja a példaképe - Anyák napjára készített összeállításunkban hírességeket mutatunk be
A gyereket nevelő és a gyermektelen felnőttek „boldogságát” vizsgálták a világ 22 fejlett országában. - Az eredményeket Biczó Henriett ismerteti a friss Szabad Föld összeállításában, "Hol lakik a boldogság?" címmel.
(Címlapfotónk: FOTÓ: Éva Katalin, Getty Images)
ÜNNEPI ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT, a részleteket lapunk friss számában olvashatja.



KIEMELT AJÁNLATAINK A MÁJUS 5-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:


Felébredt mély álmából
PERSZE FEL IS ROBBANTHATTÁK volna az ózdi gyártelep elhagyatott épületeit, majd be is szánthatták volna sóval, hogy aztán fű se nőjön rajta. Persze dönthettek volna úgy is, hogy egyetlen fillért sem költenek a terület megmentésére, nemhogy 3,7 milliárd forintot, a természet idővel úgyis mindent elrendez.
Ehelyett most felújított épületek állnak az egykori gyártelep udvarán, bennük található a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. 
F. Tóth Benedek riportja


Nem értem a Niagarát
HIGGYÉK EL: egy magamfajta bölcsész (pláne nő!) csak vészhelyzetben ül le beszélgetni egy mérnök-fizikus kutatóval – azt gondolván, nem egy nyelvet beszélünk. Aztán lassan oldódik a gyomortáji görcs. Ugyanis dr. Barna Imre Ferenc, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa ugyanolyan lelkesedéssel tud mesélni az egymillió dolláros matematikai egyenletről, az oroszok rádióelektronikus hadviseléséről és egy felsőbb teremtő erőről, mint a plazmás részecskegyorsítóról... 
Szijjártó Gabriella interjúja


Hóhér lett a mészárosból
GYÖKERESEN MEGVÁLTOZTAK a börtönök, a smasszer-zsivány közti morális viszony mérlege azonban sokáig az őrzők felé billent. Számos titok övezi a magyar büntetésvégrehajtó intézeteket, olyan történetek léteznek, amelyekről a régi időkben jobb volt nem beszélni. Mindezekről fellebbenti a fátylat könyveiben dr. Tamáska Péter börtönológus.
Borzák Tibor beszélgetett a történésszel



Angyal hozta a békét
CSILLAGÁSZ SZERETETT VOLNA LENNI, de a csillagok mást írtak meg neki. Sikereket ért el táncosként, egy ideig rádiózott, most cigány gyerekekkel foglalkozik egy alapítványnál. Ám a kiskőrösi Kunhegyesi Ferenc festőként találta meg önmagát és nyugalmát.
Borzák Tibor készített portrét a művészről


Havonta egy marékkal
AZ EGYIK LEGÉGETŐBB problémává vált mára,  hogy teleszemeteljük a bolygónkat, sőt már azűrt is. Csak mi, magyarok egyetlen esztendőben két Gellért-hegyre valót hordunk össze a szilárd lakossági hulladékból. Egyre többen szánják rá magukat a szemléletváltásra: az egri Kaptárkő Egyesület szemináriumán a hulladékcsökkentés otthoni praktikáit tanulhattuk meg.
Palágyi Edit összeállítása
 

Ezek is érdekelhetnek