Repülőrajt - Gyereknapi írásunk a Varázslatos gyerekkuckókról szól

A gyerekszoba küszöbét tekinthetjük határátkelőnek: áthaladni rajta olyan, mintha idegen területre lépnénk – írja egy neves lélekgyógyász és pedagógus, Kim John Payne.

Ország-világSZF-ajánló2017. 05. 26. péntek2017. 05. 26.
Repülőrajt - Gyereknapi írásunk a Varázslatos gyerekkuckókról szól

Ez a rumlis helyiség nem más, mint a gyermek vagy a kamasz varázslatos világa. Milyen alvóhely jutott nekik a múltban, és hol hajtják álomra a fejüket a világ más tájain élő gyermekek? – ennek néztünk utána.
Palágyi Edit összeállítása, "Varázslatos gyerekkuckók" címmel a friss Szabad Föld hetilap 25. oldalán
(Címlapfotónk: Donald Iain Smith, Getty Images)


TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A MÁJUS 26-ÁN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:


Szerethető olimpia lett volna
Az élsportoló nem annyit edz, amennyi jólesik neki. Az élsport ezen túlmutat, igenis fáj – ismeri be Csisztu Zsuzsa egykori tornászbajnok, sportújságíró.
A népszerű kollégával Szijjártó Gabriella készített interjút.



Elfeledett freskófalu 
Elfeledett freskófalu   A világ végén van egy cigányfalu, ahol egy időben úgy tűnt, sikerül kitörni a mélyszegénységből. Kellett hozzá egy elszánt fővárosi értelmiségi eredeti ötlete, amelyet pályázatok révén igyekezett megvalósítani. Ezek azonban az utóbbi időben elapadtak, ezért a program ma már haldoklik – a borsodi Bódvalenkén.
Hardi Péter riportja és Kállai Márton fotógalériája mutatja be a település helyzetét, a friss Szabad Föld hetilapban.


Nyomot hagy egy pofon is
A gyerekek fegyelmezése igencsak megosztó  kérdés. És bár gyereket verni Magyarországon elviekben tilos, a gyakorlat más képet mutat. A törvény ellenére kicsik és nagyok nagy része elfogadja, természetesnek veszi, ha a szülőnek időnként eljár a keze. 
Hardi Judit összeállítása a friss Szabad Föld Családi Mgazinjában jelent meg.


FRISS LAPSZÁMUNKBAN olvashat még egyebek mellett nagy összeálltást az idén hatvan éves hazai televíziózásról: a "Veszélyben a tévé trónja" című összeálltás a tévé történetével, jelenével és becsülhető jövőjével is bőségesen foglalkozik (Karácsony Ágnes és Szijjártó Gabriella készítette).

A május 26-án megjelent Szabad Földben olvasható Borzák Tibor interjúja Csomós Marival, aki nemrég a Nemzet Színésze lett, "Terápia a nézőknek" címmel. 

Sok más érdekesség mellett friss lapszámunkban találjamég Hardi Judit cikkkét egy friss szenzációról, az Ultra című dokumentumfilmről és alkotójáról, Simonyi Balázsról, "Együtt vagyunk senkik" címmel.
„MINÉL TÖBBET FUTOK, annál jobban akarom tudni, miért.” A futók fejében sokszor megforduló gondolat ezúttal Görögországban hangzik el, valahol Athén és Spárta között. A két város 246 kilométerre fekszik egymástól. Évente pár száz amatőr sportoló futva teszi meg a távot. Harminchat óra alatt. Nemrég film készült a versenyről és a mögötte meghúzódó érzelemgazdag emberi drámákról."
 
 

Ezek is érdekelhetnek