Természet, film, fesztivál - 2017

2017. május 26–28. között ismét Gödöllőn rendezik meg a nemzetközi természetfilm-fesztivált és kísérő rendezvényeit. A 2017-es gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra 300 nevezés érkezett a világ 58 országából! A természet- és dokumentumfilmesek közül többen a világ élvonalába tartoznak. Európa szinte minden országából érkeztek filmek.

Ország-világohgy2017. 05. 23. kedd2017. 05. 23.
Természet, film, fesztivál - 2017

Az sem mellékes, hogy több alkotásnak Gödöllőn lesz a premierje. A 300 alkotásból 93-at neveztek be a Kárpát- medencei filmszemlére, ami biztosítja, hogy ezt a különleges, természeti értékekben gazdag, sokszínű környezetet minél többen megismerhessék.

A zsűri már döntött a versenyprogramba bekerülő alkotásokról. Gödöllőn kívül még 19 hazai nagyváros mozija és két erdélyi filmszínház is számosat bemutat a filmek közül, így a fesztivál országossá válik. De az esemény nemcsak a filmekről szól. A hétvégén a sok helyszín egyszerre szolgálja a természetfilmezés, a természet- és a környezetvédelem érdekeit. A több éve megrendezett fesztiválon hagyománnyá váltak a környezet- és természetvédelmet népszerűsítő, elsősorban gyermekeknek szánt, de az egész családot megmozgató programok. Jelzésértékű, hogy ebben az évben háztartási hulladékokból 13 hatalmas köztéri szobrot hoznak létre művészek, fiatalok, ami a hulladékgazdálkodásra hívja fel a figyelmünket.