Tudás nyugatról

NEM „INTERCITY” PROFESSZOROKKAL, hanem a helyi oktatói állománnyal erősítene a Savaria Egyetemi Központ. Idén első helyen több mint százan jelentkeztek az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) gazdaságtudományi képzéseire, de Juhász Gábor, a Társadalomtudományi Kar dékánja azt reméli, hogy ha a fiatalok követik a munkaerő-piaci igényeket, ez a szám meg is duplázódhat jövőre.

Ország-világKupi Györgyi2017. 05. 02. kedd2017. 05. 02.

Kép: Szombathely, 2017. március 3. Diákok az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Savaria Egyetemi Központ (SEK) bejáratánál az ELTE rendezésében megtartott integrációs rendezvény napján Szombathelyen 2017. március 3-án. Idén február 1-jétől az ELTE keretein belül folytatja tevékenységét a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK) Szombathelyen. Itt nem lesznek önálló karok, az ELTE karok irányítása alatt fognak működni a szombathelyi szakmai egységek, de a központ gazdasági értelemben önállóságot kap. MTI Fotó: Varga György, Fotó: Varga György

Tudás nyugatról
Szombathely, 2017. március 3. Diákok az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Savaria Egyetemi Központ (SEK) bejáratánál az ELTE rendezésében megtartott integrációs rendezvény napján Szombathelyen 2017. március 3-án. Idén február 1-jétől az ELTE keretein belül folytatja tevékenységét a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK) Szombathelyen. Itt nem lesznek önálló karok, az ELTE karok irányítása alatt fognak működni a szombathelyi szakmai egységek, de a központ gazdasági értelemben önállóságot kap. MTI Fotó: Varga György
Fotó: Varga György

Idén február 1-jén integrálódott a Savaria Egyetemi Központ a fővárosi ELTE-be, vagyis az itt végzettek a rangos egyetem pecsétjét láthatják majd diplomájukon.

Az egyetem most főként a gazdaságtudományi képzést fejlesztené, a helyi oktatói állomány megerősítésével, hangzott el egy kerekasztal-beszélgetésen. Varga Imre közgazdász, egyetemi docens szerint az a cél, hogy Szombathelyen ismét sikertörténetté váljon a közgazdászképzés.

Akárcsak a duális gépészmérnökképzés, amelyet szintén a munka-erőpiaci igények hívtak életre.

Bár Szombathelyen a mérnökképzésnek nem volt hagyománya, a helyi nagyvállalatok ösztönzésére, az önkormányzat támogatásával 2015-ben elindult az első évfolyam.

Az idén ezt a szakot 63 felvételiző jelölte meg első helyen, és idén először meghirdetett informatikusképzés is beváltotta a reményeket – mondta Németh István, az ELTE-SEK rektorhelyettese.

A húzóágazat azonban még mindig a nagy hagyományokkal rendelkező pedagógusképzés, ezt a területet több mint háromszázötvenen írták be az első rubrikába. Idén első helyen 2561 felvételiző jelölte meg az ELTE-SEK-et.

Ezek is érdekelhetnek