Tiszta helyzet

Egyetlen jelentkező van a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára: a jelenlegi igazgató, Jordán Tamás.

Ország-világMunkatársainktól2017. 06. 12. hétfő2017. 06. 12.
Tiszta helyzet

Az igazgató a napokban tartott évadzáró és az új évadot beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta:

„Bizakodóak vagyunk attól a ténytől, hogy nincs vetélytárs. Másrészt a polgármester úr többször mondta azt, hogy ő csak tiszta körülmények között szeretne színházigazgatót választani Szombathelyen, és közölte, Jordán Tamás akkor jár jól, ha olyan pályázaton nyer, amit nem zavarnak meg botrányok, fenyegetések stb…”

Jordán Tamás egyszer már pályázott, akkor a közgyűlés a kiírást eredménytelennek nyilvánította, ugyanis a szakmai bírálóbizottság nem adott szakvéleményt Jordán érvényes pályázatról, mivel a másik pályázó – Dér András –, miután kiszivárgott a pályázata, visszavonta jelentkezését.

A döntést a színházi szakma és a város színházszerető lakói is megütközéssel fogadták, utóbbiak ezt egy Jordán melletti szimpátiatüntetésen is kifejezték. A közgyűlés március végén egy évvel meghosszabbította az igazgató kinevezését, majd kiírta az új pályázatot.

Amennyiben a szombathelyi közgyűlés a szakmai bírálóbizottság ülése (a szakmai bírálóbizottság egyhangúan támogatta Jordán Tamás pályázatát - a szerk.) után, június 14-én bizalmat szavaz neki, Jordán 2021. január 1-jéig maradhat igazgató.

Ezek is érdekelhetnek