Vigyázz, kész, nyerj osztálykirándulást! - Élménybeszámoló

Szabad Föld, 2017. június 23., 25. szám

Ország-világSzabad Föld2017. 06. 24. szombat2017. 06. 24.
Vigyázz, kész, nyerj osztálykirándulást! - Élménybeszámoló

A kreativitásukat csillogtatták pályázataikkal a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai. Filmeket forgattak, társasjátékot készítettek, nem csak az iskolát, de szinte az egész falut felforgatták, s nem bánták meg. A hetedikesek Harka-legenda feldolgozása és a 8.b osztály társasjátéka is fődíjat érdemelt, így együtt utazhattak Harkányba. Hende István tanár úrtól megtudtuk, hogy a nyeremény hírét óriási ovációval fogadták a diákok. A kiránduláson remekül érezték magukat, önszorgalomból még túráztak egy nagyot, a harkányi fürdőben pedig némi kedvezményt is kaptak.


A második helyezett, a budapesti Pannónia Sacra Katolikus Általános Iskola 8. osztálya szép árnyjátékkal lepte meg a zsürit. A harkányi kirándulásra Jóláthyné Parti Rita tanárno kísérte el őket. „Remek volt a szállás, szép apartmanokban lehettünk. Ellátogattunk az Ős-Dráva Látogatóközpontba, jó volt sétálni, és színvonalas kiállítást nézhettünk meg. Este játszottunk, beszélgettünk, másnap közös főzésen vettünk részt, bográcsban paprikás krumplit főztünk, finom lett. Délután a siklósi vár egy újabb élményt adott. Igazán jól érezték magukat a gyerekek ezen a két napon! Köszönjük az élményt adó kirándulást!” – nyilatkozta az osztályfőnök.


A fókashow, a papagájok, a Zöld piramis vagy az Ócenárium? – a Berettyóújfaluról érkezett harmadikosok nehezen tudnák eldönteni, mi tetszett nekik leginkább a Nyíregyházi Állatparkban. Egy biztos, a kirándulás óriási élmény volt. A nyeremény arra serkenti a diákokat, hogy máskor is pályázzanak. Megérte nekik mesét írni és mondani, díszletet készíteni, videózni, újragondolni a Harka-legendát. A sikerélmény nem maradt el – mondta a harmadik helyezést elért Diószegi Kis István Református Általános Iskola pedagógusa, Fábiánné Kiss Gabriella.



A harkányi Dráva Hotel és Termál Kemping Apartmanházak nagy örömmel gratulál a nyerteseknek.
„Igazán izgalmas volt látni a gyerekek arcát a tábortűz körül, és részese lenni az önfeledt jókedvnek. A környék által nyújtott lehetőségeket igyekeztünk a Dráva Hotel és Termál Kemping Apartmanházak szolgáltatásaival kiegészítve, igazi élménnyé varázsolni. A tábortűz, a siklósi várlátogatás, a kirándulás a Duna-Dráva Nemzeti Parkba, vagy akár a főzőverseny jó kis programnak tűnt. Mit ajánlanánk, ha újra jönnének? Drávai hajózást, csúszdaparkos kalandot, éjszakai csillaglest, és még több kirándulást!” – nyilatkozta lapunknak Hardy Orsolya értékesítési és üzletfejlesztési specialista, aki zsüritagunk is volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek