Ezrek versenyeznek

Rendkívüli megnyitóval vette kezdetét vasárnap este a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben. A program első részében egy káprázatos világba csöppenhettünk Bánhegyi Adrienn ugrókötél világ- és Európa-bajnok, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház Tánckara, a Győri Balett, a Vaskakas Bábszínház, valamint számos akrobata és extrémsportoló közös produkcióját látván.

Ország-világKirály Farkas2017. 07. 29. szombat2017. 07. 29.

Fotó: Peter Szalmas

Ezrek versenyeznek Fotó: Peter Szalmas


Különleges élmény volt az ünnepi esemény a csapatok számára is, hiszen, a szokástól eltérően, nem a stadionon kívülről érkeztek, hanem a lelátón foglaltak helyet, így maguk is végig jelen lehettek első olimpiájuk nyitányán. Az ötven résztvevő ország kétezer-ötszáz sportolója a műsort követően vonult fel a küzdőtérre, a nézőknek szétosztott tizenhatezer, színváltó-világító karkötő által megformált hatalmas nemzeti lobogók látványa közepette.

Hétfőn elkezdődtek a versenyek. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14–18 év közötti fiatalok. Győrben magyar színekben 152 fiatal versenyez.

Ezek is érdekelhetnek