Csúcsra jár a tó

HIÁBA MENETELÜNK megállíthatatlanul a vakáció vége felé, a Balaton csendjét még mindig gyermekzsivaj veri fel. Hála a szociálisan érzékeny támogatóknak.

Ország-világ(szg)2017. 08. 27. vasárnap2017. 08. 27.
Csúcsra jár a tó

Egyhetes vakáción vesz részt hétfőtől 250 fiatal Balatonfenyvesen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott-táborában.

A szállást és a tópartot előzetesen akadálymentesítették, így a kerekes székes vendégek rámpán gurulhatnak be a vízbe, de felszállhatnak vitorlás hajókra, különféle sportágakat próbálhatnak ki, és éjszakai diszkó is várja őket.

A tábor szokatlan módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését: a kerekes székes vagy halmozottan sérült emberek családtagjaik, állandó kísérőik nélkül érkeznek, segítőik a közösen eltöltött időben a feladatra felkészített fiatal önkéntesek.

A mozgásukban korlátozott emberek önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, kísérőik pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel – a táborban így két oldalról is bontják a szánalom és a tudatlanság emelte láthatatlan falakat.

A nemzetközi máltai mozgáskorlátozott-táborokban az elmúlt három évtizedben több ezer fogyatékkal élő fiatal fordult meg. A táborokban igazi barátságok szövődtek, sokan kaptak bátorítást, hogy éljenek aktívabb életet, tágítsák határaikat, legyenek nyitottabbak az őket körülvevő világra. Voltak, akik ilyen táborban találtak rá életük párjára. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedik alkalommal szervezi meg táborát a Kárpát-medencében élő fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetnek