Dinnyenapi örömök

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek – írta Arany János a Családi kör című versében, és ez várhatóan igaz lesz augusztus 5-én Ópusztaszeren is, amikor egy teljes szombatot a közkedvelt, finom hazai dinnyéknek szentelnek. Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek – írta Arany János a Családi kör című versében, és ez várhatóan igaz lesz augusztus 5-én Ópusztaszeren is, amikor egy teljes szombatot a közkedvelt, finom hazai dinnyéknek szentelnek. Lesz sárga- és görögdinnye, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a dinnyesúlysaccoló versenyen vagy vetélkedhetnek a dinnyeevésben.

Ország-világHajós2017. 08. 05. szombat2017. 08. 05.
Dinnyenapi örömök

Lesz sárga- és görögdinnye, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a dinnyesúlysaccoló versenyen vagy vetélkedhetnek a dinnyeevésben.

Jön dinnyeszobrász, aki varázslatos ügyességgel díszíti, alakítja, formálja virággá, szoborrá a hatalmas gyümölcsöt. Közben muzsikál a Rozsdamaró zenekar, csalogatja a vendégeket a Körös táncegyüttes és az Üllési Csicsergők. A lovaspályán lovasbemutatót tartanak. Nem marad el a kalácssütés, a táncház sem. Ki lehet próbálni a népi kismesterségeket, amelyeknek értő művelői szívesen tanítják az érdeklődőket, továbbadva az orsózás, rokkázás vagy nemezelés hagyományát.

A vállalkozó kedvűek megtanulhatnak íjjal célba találni. Várhatóan sok érdeklődőt vonz a „Puszták aranya” kiállítás, amelyen a Bécsben őrzött nagyszentmiklósi kincslelet másolataiban lehet gyönyörködni. A látogatóközpontban a Magyarország történelméről szóló filmet 3D-ben nézhetik meg a látogatók.

Ezek is érdekelhetnek