Kőbánya, ahol blues-zal ünnepelnek

Kőbánya zenei múltja, jelene és reménybeli jövője nemcsak arra kötelez, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzanak, nekik lehetőségeket kínáljanak, hanem arra is, hogy blues fesztivállal ünnepeljék meg az itt élő és az innen elszármazó zenészeket.

Ország-világO. Horváth György2017. 08. 14. hétfő2017. 08. 14.
Kőbánya, ahol blues-zal ünnepelnek

Bátran állíthatjuk, hogy Kőbánya a magyar blues szülőföldje. A magyar zenei élet kiválóságai kötődtek és kötődnek valamilyen módon Kőbányához. Itt születtek, vagy innen indult zenei pályájuk, Kőbányán aratták első sikereiket. A teljesség igénye nélkül: Deák Bill Gyula, Póka Egon, Révész Sándor, Nagy Feró, Szigeti Ferenc, Cserháti Zsuzsa, Horváth Charlie… Póka Egon, amellett, hogy a Kőbányai Zenei Stúdióban számtalan tehetséges énekest, zenészt nevelt és nevel, határozottan fellépett amellett, hogy a kőbányai önkormányzati rendezvényeken csak élő zenével lehessen fellépni.

Idén a szervezők arra is figyeltek, hogy a kőbányai fesztivál ne ütközzön a központi nagy rendezvénnyel, ezért szombatra szervezték a bulit. Így, aki teheti, szombaton, augusztus 19-én Kőbányán, vasárnap pedig a nagy állami rendezvényen ünnepelhet. Az Óhegy parkban a zenei programok délután kezdődnek, de egész napos gyerekprogramok, játszóházak és a szokásos vidámpark is várja az érdeklődőket.

A rendezvény valamennyi programja ingyenes:
14.00    The pontiac
15.30    Zsuzsi mosolyog
17.00    MÉGEGYKÖR
18.30    Póka Egon EXPERIENCE     PÓKA - TÁTRAI - HOBO
20.30    Deák Bill Blues Band
22.15    Tűzijáték

 

Ezek is érdekelhetnek