Begördült a bank

Megszűnik a helyi takarékszövetkezeti fiók tucatnyi észak-magyarországi településen, és ez ellen több polgármester is tiltakozott – adtuk hírül korábban.

Ország-világPalágyi Edit2017. 10. 10. kedd2017. 10. 10.
Begördült a bank

Most a Takarékbank bejelentette a megoldást: egyedülálló újításként mobil bankfiókok gurulnak be a falvakba. Az első mozgó bankfiókot a Heves megyei Tarnaleleszen mutatták be, és bejelentették: az ATM-mel is felszerelt kisbuszok 11 településre jutnak majd el, így pl. könnyen vehetnek fel készpénzt a falun élők.

A „takszöv” busz naponta három községben fordul meg, és valóban úgy működik, mint egy bankfiók, azaz többek közt számlát nyithatnak, hitelt vagy CSOK-ot igényelhetnek, betéteket is elhelyezhetnek a helyiek. A Takarék Csoport tapasztalatai szerint a felnőttek körében egyre népszerűbb az online bankolás, de az idősebbek még ragaszkodnak ahhoz, hogy személyesen intézzék pénzügyeiket, és ők nehezebben utazgatnak.

Nekik jelent praktikus megoldást a gördülő bank, amely később rendezvényekre, fesztiválokra is eljuthat. A tervek szerint a keréken gördülő takarékszövetkezeti fiókok az ország más tájain is biztosíthatják a kistelepülésen élőknek, hogy ne kelljen nélkülözniük a pénzügyi szolgáltatásokat.
 

Ezek is érdekelhetnek