Megfőzik, ha beküldi

Idén is meghirdetik a Darukonyha receptversenyt, amely a hortobágyi Darufesztivál egyik programeleme.

Ország-világBalogh Géza2017. 10. 05. csütörtök2017. 10. 05.
Megfőzik, ha beküldi

Az október 20–22. közötti fesztivál a magyar puszta őszi ünnepe, amikor a Hortobágyi Nemzeti Parkba ellátogató természetkedvelők szakemberek vezetésével figyelhetik meg több ezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz igazodó mozgalmát, a daruhúzást. E nagyszabású rendezvényhez kötődik a Darukonyha vetélkedő, amikor is az étel-összeállításokat annak a nemzetnek a gasztronómiai stílusában kell megálmodniuk a pályázóknak, amelyek a darvak vonulási útvonalába esnek.

A verseny legfontosabb feltétele, hogy a leírásban legalább két alapanyagnak kell lennie, amely a darvak étrendjében is szerepel. Ez lehet kukorica, napraforgó, árpa, zab, búza, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, hal, rizs, köles, hajdina. A receptúrákat három kategóriában – előétel, főétel, desszert – várják október 8-ig a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságon. A nyertes leírásokból kisebb szakácskönyveket is készít a nemzeti park, s a Hortobágyi Csárda is felveszi kínálatába azokat a Darufesztivál ideje alatt.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek