Ronaldo ötödször

Nem okozott meglepetést, hogy a Real Madrid portugál csatára, Cristiano Ronaldo (képünkön) – 2008, 2013, 2014 és 2016 után – ötödször is az Év labdarúgója lett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 2017-es szavazásán.

Ország-világ-ftb-2017. 10. 30. hétfő2017. 10. 30.

Kép: Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo kisses the trophy after winning The Best FIFA Men's Player of 2017 Award during The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. / AFP PHOTO / Ben STANSALL, Fotó: BEN STANSALL

Ronaldo ötödször
Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo kisses the trophy after winning The Best FIFA Men's Player of 2017 Award during The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Fotó: BEN STANSALL

Ronaldo az előző szezonban a klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot is; míg a portugál válogatottal tavaly Európa-bajnok lett, az idén pedig kijutottak a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

A FIFA Puskás-díját (szépségdíjas gólért adják) a francia Olivier Giroud kapta; az Év legjobb női játékosa a holland Európa-bajnok Lieke Martens, az FC Barcelona Femeni labdarúgója lett.

A legjobb kapus a Juventus veteránja, Gianluigi Buffon; a szakvezetők között pedig Zinédine Zidane (Real Madrid), míg a nőknél a holland szövetségi kapitány, Sarina Wiegman lett az első. A Fair Playdíjat az elefántcsontparti Francis Koné kapta, aki a cseh Slovácko játékosaként megmentette Martin Berkovec életét: egy ütközés után kihúzta a földre került magatehetetlen kapus nyelvét, ezzel megakadályozva, hogy megfulladjon.

Ezek is érdekelhetnek